17 februari 2015
Hyundai Tucson (2015 - 2020)
Nieuws

Hyundai Tucson

Hyundai geeft foto's nieuwe Tucson vrij

17 februari 2015 - Hyundai heeft de eerste foto's van de geheel nieuwe Tucson vrijgegeven. De geheel nieuwe Tucson moet een van de belangrijkste modellen worden van Hyundai in Europa: het crossover- en SUV-segment was in 2014 goed voor 22 procent van de totale omzet. Sinds de introductie van de Hyundai Santa Fe in 2001 in Europa, heeft Hyundai Motor al meer dan een miljoen crossovers afgeleverd aan Europese kopers.

Op zoek naar een Hyundai Tucson 1.6 T-GDi Premium 4wd DCT?
bynco heeft er 33 vanaf € 18.330,-

Hyundai Tucson (2015 - 2020) 1.6 T-GDi Premium 4wd DCT

De voorzijde van de geheel nieuwe Hyundai Tucson valt op door de vleugelvormige voorbumper en de LED-dagrijverlichting. De A-stijl is meer naar achteren geplaatst, waardoor deze loskomt van de lange motorkap. De crossover biedt 513 liter aan bagageruimte.

Hyundai Tucson (2015 - 2020)

De geheel nieuwe Tucson beschikt over elektrisch verwarmbare en geventileerde voorstoelen. Ook is de crossover als eerste Hyundai-model in Europa leverbaar met het Smart Parking Assist System (SPAS). Het navigatiesysteem is meer dan drie keer zo snel als de versie in zijn voorganger, de ix35.

De Tucson is onder andere te voorzien van Autonomous Emergency Braking (AEB), wat ervoor zorgt dat de auto automatisch remt als er plotseling een persoon of voertuig aan de voorzijde wordt gesignaleerd; ongeacht de rijsnelheid. Ook leverbaar zijn veiligheidssystemen als Lane Keeping Assist System (LKAS), Rear Traffic Cross Alert (RTCA), Blind Spot Detection (BSD), Speed Limit Identification Function (SLIF), dat onder meer verkeersborden scant en waarschuwingen geeft, en het Active Hood System (AHS), dat de motorkap iets omhoog brengt in geval van een aanrijding met een voetganger, om zo de kans op ernstig letsel van de voetganger te verkleinen.

Hyundai Tucson (2015 - 2020)

De Tucson wordt verkrijgbaar met een van de breedste motorengamma's in zijn klasse. De range omvat twee benzine- en drie dieselmotoren. Nieuw is de 1.6-liter T-GDI turbomotor met 129,4 kW (176 pk), die naar keuze is te combineren met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zeventraps automaat met dubbele koppeling. Alle motorvarianten zijn bovendien verbeterd wat betreft rijeigenschappen, hebben een laag brandstofverbruik en voldoen aan de strenge Euro 6-emissienormen.

Alle Tucsons voor de Europese markt worden geproduceerd in de Hyundai-fabriek in Tsjechië en worden standaard geleverd met 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking.

Hyundai Tucson (2015 - 2020)

De geheel nieuwe Tucson beleeft zijn wereldpremière op de Autosalon van Genève. De verkoop van de crossover in Europa start in de tweede helft van 2015.

Remschijf.nl
Vandebron