7 oktober 2015
Hyundai Tucson (2015 - 2020)
Nieuws

Hyundai Tucson (2015 - 2020)

Vijf EuroNCAP sterren voor Hyundai Tucson

7 oktober 2015 - De Europese veiligheidsorganisatie Euro NCAP heeft de nieuwe Hyundai Tucson beloond met vijf sterren. Daarmee behoort de crossover tot de veiligste auto's in zijn klasse. In het onafhankelijke crashtestonderzoek van Euro NCAP is vijf sterren de maximale score die kan worden behaald.

Op zoek naar een Hyundai Tucson 1.6 T-GDi Premium 4wd DCT?
bynco heeft er 33 vanaf € 18.330,-

Hyundai Tucson (2015 - 2020) 1.6 T-GDi Premium 4wd DCT

Het onafhankelijke veiligheidsinstituut beloont de bescherming van de bestuurder en zijn passagiers met een score van 86 procent. Voor de bescherming van kinderen behaalde de nieuwe Hyundai Tucson een score van 85 procent en voor de bescherming van voetgangers 71 procent. Ook voor de aanwezige veiligheidsassistentiesystemen kreeg de Hyundai Tucson een score van 71 procent.

Hyundai Tucson (2015 - 2020)

De Hyundai Tucson is uitgerust met diverse voorzieningen die de kans op een ongeval verminderen. Als er onverhoopt toch iets misgaat, beschikt hij over tal van actieve en passieve veiligheidssystemen die de inzittenden en de omgeving beschermen. Zo krijgen de bestuurders en de passagiers maximale bescherming dankzij de nauwgezet ontworpen carrosserie, waardoor de kans op letsel bij een onverhoopte aanrijding zo klein mogelijk is.

Om de kans op letsel bij voetgangers in het geval van een onverhoopte aanrijding aanzienlijk te verkleinen, is er behalve het Active Hood System (AHS) ook Autonomous Emergency Braking (AEB). Dit zorgt ervoor dat de auto automatisch remt als er plotseling een persoon of voertuig aan de voorzijde wordt gesignaleerd; ongeacht de rijsnelheid. Tot een snelheid van 70 km/ voorkomt AEB kop-staartbotsingen.

De Tucson is verder te voorzien van Speed Limit Identification Function (SLIF), dat onder meer verkeersborden scant en waarschuwingen geeft, en Vehicle Stability Management (VSM) dat samenwerkt met ESP en stuurcorrecties uitvoert om een slip te voorkomen. Andere veiligheidssystemen in de Hyundai Tucson zijn Lane Keeping Assist System (LKAS), Rear Traffic Cross Alert (RTCA) en Blind Spot Detection (BSD).

Vandebron
Dutchlease