4 februari 2004
Hyundai Tucson (2003 - 2012)
Nieuws

Hyundai Tucson (2003 - 2012)

Hyundai Tucson nog deze zomer bij de dealer

4 februari 2004 - De nieuwe Hyundai Tucson is klaar voor het flitslicht van de persfotografen. Deze week is hij te zien tijdens de Chicago Auto Show en begin maart beleeft de Tucson zijn Europese premiere op de Salon van Geneve. De compacte en sportief gelijnde SUV zal nog deze zomer op de Nederlandse wegen te bewonderen zijn en wordt leverbaar met drie motoren en twee- of vierwielaandrijving.
Dutchlease

Onder de motorkap ligt naar keuze de 2,0-liter CVVT viercilinder benzinemotor of de 2,7-liter V6-benzinemotor, die al langer etaleren in de Trajet en Coupe. Ook wordt de vertrouwde 2.0 CRDi motor leverbaar. De viercilinder motoren zijn gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak, waarbij voor de 2.0 CRDi-motor geldt dat deze optioneel ook leverbaar is met de automatische Shiftronic-transmissie. De krachtigste motor is uitsluitend verkrijgbaar met de viertrapsautomaat.

Hyundai Tucson (2003 - 2012)

De Tucson zal leverbaar zijn met zowel voorwiel- als vierwielaandrijving. De elektronisch geregelde vierwielaandrijving is een primeur voor Hyundai. In normale omstandigheden gaat 99 procent van het vermogen naar de voorwielen. Als de situatie daarom vraagt, bijvoorbeeld als de voorwielen grip verliezen, gaat tot 50 procent van de aandrijfkrachten naar de achterwielen.

De Tucson is compacter dan de in 2000 geintroduceerde Santa Fe. De nieuwe SUV is 4.325 mm lang, 1.795 mm breed, 1.680 mm hoog en heeft een wielbasis van 2.630 mm. Standaard beschikt de Tucson al over zes airbags, schijfremmen rondom, lichtmetalen 16-inchvelgen, airconditioning, elektrische ramen, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en alarm.

Hyundai Tucson (2003 - 2012)

De Nederlandse Hyundai-importeur verwacht begin maart de specificaties voor de Nederlandse markt bekend te kunnen maken.

XLLease
Vandebron