10 januari 2005
Hyundai Tucson (2003 - 2012)
Nieuws

Hyundai Tucson (2003 - 2012)

Hyundai onthult Tucson met brandstofcel

10 januari 2005 - Hyundai brengt de toepassing van de brandstofcel voor elektrische aandrijving van auto's steeds dichterbij. Op de Los Angeles Auto Show, die deze maand plaatsvindt, presenteert Hyundai de Tucson FCEV. Deze met behulp van waterstof en een brandstofcel elektrisch aangedreven SUV is bruikbaar in de dagelijkse praktijk.
XLLease

Hyundai is al jaren actief met het ontwikkelen van alternatieve, milieuontlastende aandrijving. Eerder presenteerde Hyundai al de Santa Fe FCEV. Deze was eveneens voorzien van een brandstofcel die de elektromotor van stroom voorziet. Met 72 kW (98 pk) en een actieradius van zon 150 kilometer was dit een van de eerste bruikbare Hyundai's die op waterstof rijden. De Tucson FCEV is een doorontwikkeling van dit model. Hyundai bracht met deze nieuwe milieuvriendelijke SUV de productiefase weer een stuk dichterbij.

Hyundai Tucson (2003 - 2012)

Actieradius en prestaties van de Tucson FCEV zijn flink toegenomen ten opzichte van die van de Santa Fe FCEV. Dankzij een tank voor 152 liter waterstof heeft de Tucson FCEV een actieradius van 300 kilometer. Met 80 kW (109 pk) is ook het vermogen van de milieusparende Tucson groter dan dat van zijn voorganger. De Tucson FCEV kan daarmee een topsnelheid bereiken van 150 km/u. Een andere technologische doorbraak is de plaatsing van de krachtbron. Zat deze bij de Santa Fe FCEV nog in de bodemplaat, nu is de motor gewoon te vinden onder de motorkap. Dit zorgt voor een betere gewichtsverdeling. Dankzij de nieuwe techniek kan de Tucson FCEV ook starten bij temperaturen onder nul. Een belangrijk nadeel van de toepassing van deze aandrijftechniek is hiermee overwonnen. Zelfs na vijf dagen vorst (-20 oC ) startte de Tucson FCEV bij tests probleemloos.

De Tucson FCEV wordt dit voorjaar opgenomen in de vloot van een aantal Amerikaanse bedrijven. Met de ervaringen uit deze praktijktest gaat Hyundai door met de verfijning van de brandstoftechniek.

XLLease
Dutchlease