22 december 2005
Hyundai Sonata
Nieuws

Hyundai Sonata

Hyundai Sonata diesel in Brussel

22 december 2005 - Hyundai wil met de Sonata 2.0 CRDi VGT voet aan vaste grond krijgen in het felbevochten segment van de zakendiesels. Het zeer compleet uitgeruste model, dat in april bij de Nederlandse dealers arriveert, wordt op de 84e European Autoshow in Brussel voor het eerst aan het publiek getoond.

De Hyundai Sonata 2.0 CDRi VGT diesel levert 135 pk (99 kW) en wordt standaard aan een handbediende transmissie met zes versnellingen gekoppeld. Een automatische transmissie wordt als optie aangeboden. De nieuwe viercilinder heeft een koppel van 308 Nm bij 2.000 t.p.m. Een roetfilter en een katalysator zorgen ervoor dat de schadelijke uitlaatgassen tot een absoluut minimum worden beperkt. De auto staat naar verwachting in april in de Nederlandse showrooms.

Hyundai Sonata

Behalve de Hyundai Sonata met dieselmotor arriveert binnenkort ook de uitvoering met een tweeliter benzinemotor. De Hyundai Sonata 2.0i CVVT wordt het nieuwe instapmodel. Dit model levert 145 pk (107 kW) bij 6.000 t.p.m. en is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met vijf versnellingen. Een automatische transmissie wordt als optie aangeboden. Het gemiddelde verbruik met de handgeschakelde transmissie ligt op 7.8 liter per 100 kilometer. De topsnelheid van de handgeschakelde versie bedraagt 202 km/u. Voor de automaat is dat 194 km/u.

Dit model, dat vooral vanwege de scherpe prijs en kwaliteit kopers moet verleiden, wordt in februari in Nederland verwacht. De prijzen van beide nieuwe uitvoeringen zijn nog niet bekend.

Hyundai Sonata