16 december 2008
Hyundai Sonata
Nieuws

Hyundai Sonata

Hyundai geeft Sonata meer grandeur

16 december 2008 - Hyundai geeft de vernieuwde Sonata meer grandeur. De zakensedan lijkt nu niet alleen letterlijk meer op zijn grotere broer, de Hyundai Grandeur, maar heeft door aanpassingen aan het exterieur en door het verbeterde interieur aan uitstraling gewonnen. Ook zijn de motoren verbeterd. De Sonata heeft nu krachtbronnen die sterker zijn, maar toch zuiniger met brandstof omgaan wat resulteert in een milieupositief B-label voor de 2.0-motoren.

De nieuwe Hyundai Sonata heeft duidelijk de gelaatstrekken gekregen van zijn grotere en luxueuze broer, de Hyundai Grandeur. Dit komt vooral door de nieuwe grille en de aangepaste koplampunits waardoor de Sonata een veel krachtiger uiterlijk heeft gekregen. Ook zijn chromen exterieuraccenten doorgevoerd en heeft de Sonata nieuwe designvelgen gekregen.

Hyundai Sonata

Het grote verschil met het vorige model zit in het interieur. Het dashboard en de middenconsole zijn volledig vernieuwd. Ook heeft de Hyundai Sonata nu een standaard geïntegreerde RDS radio/cd-/mp3-installatie met stuurwielbediening gekregen. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat de Sonata sterk aan uitstraling en klasse heeft gewonnen.

Geheel in lijn met de Sonata-traditie ontwikkelde Hyundai voor de zesde generatie van de Sonata drie geheel uit aluminium vervaardigde motoren. Deze motoren zijn niet alleen krachtiger geworden, maar ook zuiniger. De 2.0i CVVT benzinemotor had 145 pk, maar biedt nu een vermogen van 164 pk/120,7 kW bij 6.200 t.p.m. De trekkracht is met 197 Nm bij 4.600 t.p.m. ook iets toegenomen. Doordat de CO2-uitstoot scherp is gereduceerd, heeft deze motor het milieupositieve brandstoflabel B gekregen.

De 2.4i CVVT benzinemotor is tien procent krachtiger geworden. Deze motor biedt nu 174 pk/127,9 kW bij 6.000 t.p.m (was 161 pk) en heeft een maximumkoppel van 227 Nm bij 4.000 t.p.m. De dieselkrachtbron, de 2.0 CRDi heeft een vermogen van 150 pk/110 kW (was 140 pk) bij 3.800 t.p.m en een trekkracht van 305 Nm bij 1.800-2.500 t.p.m.

Hyundai Sonata

Hoewel er bij de vernieuwde Hyundai Sonata veel is veranderd, is toch een aantal zaken ongewijzigd gebleven. Dat zijn de prijs en de standaarduitrusting. De vanafprijs is €25.995,- voor de DynamicVersion (de ActiveVersion is vervallen), die onder meer is uitgerust met: standaard 16 inch lichtmetalen velgen, mistlampen, audioinstallatie, climate control, parkeersensoren, 6 airbags en elektrisch bedienbare ramen en buitenspiegels. Uiteraard zijn op alle modellen automatische transmissies beschikbaar.