8 april 2005
Hyundai Sonata
Nieuws

Hyundai Sonata

Hyundai betrouwbaarste automerk volgens Amerikaans onderzoek

8 april 2005 - Hyundai is volgens recent onderzoek het meest betrouwbare automerk in de Verenigde Staten van het jaar 2004. De Sonata staat daarbij in de VS als betrouwbaarste auto aangeschreven. Dat blijkt uit cijfers van het consumentenonderzoek Consumer Reports in de VS, die zijn gepubliceerd in de Amerikaanse media. Het onderzoek is het belangrijkste jaarlijkse consumenten keurmerk van de automobielindustrie in de VS. De ranglijst is samengesteld door 850.000 respondenten en geldt als de gids voor mensen die in Noord Amerika een nieuwe auto willen kopen.

Het consumentenonderzoek meet het aantal klachten per honderd eigenaren van nieuwe auto's. Deze auto's zijn op betrouwbaarheid en veiligheid getest door de aangesloten consumenten en door het eigen onderzoeksteam. Er zijn botsproeven uitgevoerd en ook de elektronica van de auto werd uitgebreid aan tests onderworpen,

Hyundai Sonata

"Het Koreaanse Hyundai heeft zich bewezen als bouwer van kwaliteitsautomobielen", stelt de Financial Times. "De Hyundai Sonata is de betrouwbaarste en stak er met kop en schouders bovenuit", refereert The Wall Street Journal aan het onderzoek. De Los Angeles Times concludeert met de cijfers van de consumentenbond in de hand dat Hyundai met deze toppositie onderstreept een grootmacht in de automobielindustrie te zijn en vooral de Europese concurrenten te kijk zet. Persbureau Reuters: Het is opzienbarend dat Hyundai nu nummer een staat, terwijl het merk in de jaren tachtig nog een fabriek in Canada moest sluiten omdat de kwaliteit te wensen overliet. Het is een enorm compliment voor Hyundai dat het merk twintig jaar later de fabrikant van kwaliteitsauto's is".