20 maart 2019
Hyundai ix20

Forum Hyundai ix20

Reacties van eigenaren

  

, datum: 30 maart 2011

Ervaring met auto: Deze maand er ook een aangeschaft. Het is wel een complete auto, heb alleen nog wat strijd met de Bluetooth (geen telefoonboek) herkenning samsung SGH-F480 en geen beltoon bij binnenkomend gesprek.
Maar goed daar wordt naar gekeken, voor de rest prima tevreden.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: H. Freijer, datum: 12 februari 2013

Antwoord: Ik wilde graag weten of je telefoonboek het nu doet. Wij hebben vorige week de ix20 nieuw opgehaald maar zowel bij mijn Samsung als de Nokia van mijn man deden de telefoonboeken het niet. Mocht het telefoonboek het bij u nu wel doen hou ik me aanbevolen voor de gouden tip.

  

, datum: 28 maart 2011

Ervaring met auto: 2 maanden in bezit. Auto rijdt heerlijk!
Afwerking is goed, van binnen sportief, maar wel degelijk spul, erg fijn dus.
Kortom een erg mooie en goede auto met een prima kwaliteit/prijs verhouding!

Uitvoering1.6i
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand8.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort9
Motor10
  
 
Reactie van: Hermanfer4, datum: 31 maart 2011

Antwoord: Hallo,
Wij hebben gekozen voor de 1.6i. Dit omdat deze motor net iets meer kracht heeft en door de zesde versnelling op de autosnelweg qua geluid rustiger is (vooral als je harder gaat dan 120km/h) en veel comfort.
De 1.4i zal ook prima zijn, maar wij hebben in iedergeval gekozen voor de 1.6i.

 
Reactie van: Basned, datum: 6 april 2011

Antwoord: Om dezelfde reden hebben ook wij de 1.6 liter gekocht. Dankzij de grotere motor en de zesde versnelling maakt de motor veel minder toeren op de snelweg. En dat is bij 120 km/h wel zo rustig.

Tot nu toe zijn wij zeer tevreden!

 
Reactie van: Gam54, datum: 11 april 2011

Antwoord: Atijd opel gereden, ben zeer tevreden met mijn hyundai vision 1.6

 
Reactie van: Berkjac, datum: 9 april 2012

Antwoord: Ook gekozen voor een Hyundai ix20 Vision 1.6 voor zijn 6e versnelling en meer trekkracht voor een caravan. Maar na 3 maanden en 2000 km verder dan de 1e keer de caravan (1.000kg) er achter, viel enorm tegen! Amper 80 km/u met een verbruik van 1:7! Moeilijk dus, ga er dan ook mee terug naar dealer!

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 25 november 2010

Ervaring met auto: Hele mooie, complete auto in de prachtige i-Catcher uitvoering.

Uitvoering1.6i I-catcher
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand700 km
DealerBerkel

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Gerritsmail, datum: 10 juni 2011

Antwoord: Zuinigheid wordt door de fabrikant meestal overdreven. De iX20 zit trouwens vol met allerlei zooi om het rijden zuiniger te maken, zoals een startstop systeem dat bij verkeerslichten de motor uitzet / aanzet en een schakelindicator (kreeg laatst al een indicatie voor de 5e versnelling toen ik reeds 50kmph reed) en soms krijg je bij 50km het advies voor de 4e versnelling.
Geen idee hoe het werkt die variabelen. Ik denk dat je om echt zuinig te rijden alle gadgets in de auto op 0 moet zetten en je rechtervoet moet tegenhouden.

 
Reactie van: Hibou, datum: 29 juni 2011

Antwoord: @rikmia

dat getakketaketak komt waarschijnlijk het vaakst voor wanneer je na het opschakelen of liever tijdens het opschakelen teveel hebt getreuzeld met inleggen van de versnelling en het weer laten opkomen van de koppeling
je motortoerental is dan inmiddels te laag voor de zojuist gekozen hogere versnelling. Heeft een beetje met je rij-stijl te maken.
Misschien iets minder snel / zuinig op de schakel indicator reageren en lekker vlot doorschakelen... dat dat gerammel van de commonrail afkomt lijkt me sterk.., het klinkt waarschijnlijk als het koud draaien van een oud model dieselwagen tijdens de winterdagen?
Ik had dit probleem ook maar ik besefte dat ik nog even aan de auto moest wennen, na 2 weken ermee rijden heb ik hem wel door. Soms krijg je .i.d.d. nog dat getakke takke maar even terugschakelen en gas erop dan is het zo weg.

 
Reactie van: Hibou, datum: 30 juni 2011

Antwoord: Ik zou geen ix20 1.4 diesel gebruiken als caravan trekker, die ix20 is een eco auto en mist m.i. als caravan trekker de power daarvoor
Misschien daarvoor een 1.6 benzine versie aanschaffen of een KIA Venga, die hebben nog wat sterkere diesel motoren dan de 1.4 Hyundai.

 
Reactie van: Jjdg44, datum: 30 juni 2011

Antwoord: Ik ben erg geinteresseerd in de diesel uitvoering i.v.m. het trekken van een caravan.
De motor moet de zelfde zijn als die van de Kia Venga en die kwam goed uit de test v.d. KCK in mei v.dit jaar. Ik wil graag een proefrit maken in de diesel uitvoering maar de dealer zegt dat er geen diesel uitvoering hiervoor beschikbaar is. Heeft iemand ervaringen hier mee? Heb wel even gereden in een uitvoering met "inparkeercamera" was prima ervaring.

 
Reactie van: Whromeijn, datum: 12 augustus 2011

Antwoord: Wie heeft er ervaring met de automaat van deze auto?
En hoe is de zithouding in deze auto zonder lende steun?

 
Reactie van: Hvz100, datum: 18 augustus 2011

Antwoord: Ik heb er in juni mee gereden bij de Hyundai dealer in Nijmegen. Automaat is niet bijzonder.

 
Reactie van: Hvz100, datum: 18 augustus 2011

Antwoord: Overigens heb ik sinds eind juli een ix20 1.6 i-catcher. Tot nu ben ik tevreden. De stuurpositie in met midden is wel wat vaag en de stuurbekrachtiging werkt een beetje te. Positief is dat de auto erg luxe is.
Mijn tip voor iedereen die een i-vision mat navi-pack wil (dat kost eur 1.500,-): ga voor de i-catcher, dan heb je en een volledig leder interieur en een erg fijn panoramadak dak voor eur 1.500,- meer.

Ik heb ook in de 1.4 benzine gereden. Die komt gewoon zwaar tekort en omdat ie geen 6e versnelling heeft is het interieurgeluid vanaf 110 km gewoonweg irritant.

Voor iedereen die een Kia Venga overweegt: ga voor de Hyundai. Rijdt beter en is soms zelfs goedkoper!

 
Reactie van: Jjdg44, datum: 25 augustus 2011

Antwoord: Ben het helemaal eens met de keus voor Hyundai i.p.v. de Venga van Kia. Ik kwam bij de Venga diesel duurder uit (met de opties die ik wilde) dan bij de duurste ix20. Heb hem inmidedels besteld.

Als de Venga bij de laatste ANWB caravantrkkers test als winnaar in de A klasse uit de bus kwam, zal de ix20 het zeker niet minder doen. Bij caravantrekker.nl hebben ze allebij ook de zelfde score voor mijn caravan.

  

Op zoek naar meer Hyundai ix20?

Bezoek ook het forum in:


 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »