23 mei 2019
Hyundai ix20

Forum Hyundai ix20

Reacties van eigenaren

  

, datum: 14 mei 2019

Ervaring met auto: Als er een P-stand op de automaat zit, is het zelden nodig om de handrem te gebruiken. Vorige week echter had ik echt de handrem nodig. Auto op de handrem, kom terug, handrem eraf, controlelampje en waarschuwingssignaal was uit. Het was achteraf gelukkig maar een klein stukje rijden. Thuis stap ik de uit de auto en een geweldige stank. Kennelijk een vastgelopen rem. Volgende morgen afgekoeld en geen probleem meer. Ik kon de handrem echter niet meer aantrekken. Dus naar garage. Daar kreeg ik te horen dat je de handrem regelmatig moet gebruiken om dit te voorkomen. Dus vertrouw niet alleen op de P-stand en gebruik regelmatig de handrem!

Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand80.500 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 24 december 2018

Ervaring met auto: Ik heb de laatste tijd veel problemen met mijn start/stop systeem. Deze werkt nagenoeg niet, zeg maar niet. Bij de laatste onderhoudsbeurt aangegeven en bleek dat de accuspanning onder de 75% was en dat de accu bijgeladen diende te worden en de auto het liefst 24 uur onder lading moest. Het is er nog niet van gekomen om de auto te brengen zodat deze dan 24 uur onder lading kan. Nu rijd ik regelmatig korte stukjes en vermoed dat het ook hierdoor komt, dus zou hetzelfde probleem zich over een paar weken weer voor gaan doen.

Het gekke is dat in de 3 (VAG) auto's hiervoor waar ook een start/stop-systeem in zat deze prima werkten en het heeft misschien hooguit 2 a3 keer niet gewerkt. Nu las ik op dit forum dat er meer mensen er problemen mee hebben en las ook dat de mogelijke oorzaak in foute massabedrading zou zitten omdat deze niet schoon genoeg zouden zijn en ook met verf zouden zijn besmeerd. Wie weet raad!!

Uitvoering1.4 GO!
Brandstofbenzine
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand12.000 km
DealerBarten

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Jhogbv, datum: 11 januari 2019

Antwoord: Auto is gisteren naar de garage gebracht om 24 uur op te laden. Vanmiddag weer opgehaald. Opladen kwam niet boven de 82% en das geen probleem om mee te rijden, maar hierdoor werkt het startstopsysteem niet. Dus accu stuk en volgende week een nieuwe halen. Moet besteld worden. Zijn wel speciale accu's he.

  

, datum: 18 november 2017

Ervaring met auto: In mijn IX20 zit een ratel. De garage heeft de distributieketting vervangen, maar ratel is er nog. Nu blijkt hij kantelende zuigers te hebben volgend dealer. Hier kan hij oud mee worden. Nou, daar heb ik geen vrede mee. Kantelende zuigers zijn symptomen van een versleten motor. Wat een waardeloze kwaliteit. Ik had eerst een Peugeot 207SW; niets dan problemen. Maar nu weer niets dan problemen.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand10.500 km

Betrouwbaarheid4
Comfort9
Motor2
  
 
Reactie van: Er. Linssen, datum: 2 juli 2018

Antwoord: Onze ix20 2011 nieuw gekocht had het zelfde probleem (was de eerste met dit probleem). Hiervan is toen het onderblok vervangen, het geluid was toen weg. Anderhalf jaar later weer het zelfde, toen weer onderblok vervangen (maar wel een gemodificeerd). Het probleem is nu weg. Dit viel toen bij ons onder de garantie. Nagenoeg alle ix20 1.6 hebben dit (bij onze ix zijn monteurs van Hyundai Nederland er bij geweest).

  

, datum: 5 juli 2016

Ervaring met auto: Veel kleine foutjes. Dealer doet er niets mee. Voor mij geen Hyundai meer.

Ervaring met verkoop: Verkopen willen ze wel, maar de nazorg is ver te zoeken

Uitvoering1.4 IMotion
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit2 jaar
KM-stand27.000 km
DealerAutogroep Twente Almelo

Betrouwbaarheid3
Comfort4
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 27 oktober 2015

Ervaring met auto: Ik heb deze auto vanaf nieuw en is inmiddels precies 4 jaar oud. Motorisch is de auto goed te noemen. Gemiddeld gebruik na 4 jaar is 1 op 14,1

Veel kleine problemen gehad die tot nu toe onder garantie zijn opgelost o.a.:

- Stop start systeem werkte de laatste 18 maanden niet! Had ook problemen met start onderbreker en met waarschuwingslampen voor de veiligheidsgordels. Na mijn laste onderhoudsbuurt bleek dat een kortsluiting in de accu voor deze problemen heeft verzorgd. Accu is vervangen (garantie) en alles werkt prima weer;

- Leer op stuurwiel en versnellingspoken is vervangen;

- Remklauwen achter zijn vervangen (recall hiervoor was in 2012.) Mijn oude dealer schijnt de werkzaamheden te hebben verricht maar was vorig week weer bij onderhoud probleem geconstateerd. Remklauwen en remblokken achter zijn onder garantie vervangen;

- Radio console vervangen; plastic begon te vervellen.

Ondanks dit alles blijf ik tot nu toe rederijk tevreden.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit4 jaar
KM-stand62.500 km
DealerDijksman

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor8
  
 
Reactie van: Jens10, datum: 29 november 2015

Antwoord: Ben sinds juni 2014 in het bezit van een gebruikte is20 met 42.000 km op de teller. Twee hardnekkige problemen t.w. de aanduiding gemiddelde brandstof gebruik die onder de rit in een keer enorm omhoog gaat om daarna weer in stappen terug gaat naar normale waarden en, het ergste, het start/stopsysteem dat alleen werkt als de accuspanning boven de 80 volt is. Betekent dat als je stadsritjes rijdt, de spanning onder de 80v komt en het systeem niet werkt terwijl je het in de stad juist nodig hebt. Rij ik langere ritten, komt de spanning weer boven de 80/83v en werkt het weer een tijdje, maar op de snelweg heb ik er niets aan. Dealer heeft alles doorgemeten en is 100%.

 
Reactie van: F. Tenhagen40, datum: 9 november 2016

Antwoord: Mijn Hyundai i20 sinds 2014 in mijn bezit bevalt mij prima, al had ik het verbruik iets gunstiger verwacht 1:14_16. Maar nu Uw geval de installatie van de auto werkt op 12 volt en niet zoals vermeld op 80 volt .gr fratego

 
Reactie van: Karans53, datum: 27 maart 2019

Antwoord: Start/stop is een bekent euvel bij de ix20. Heb een nieuwe accu in laten zetten (garantie), probleem verholpen, Moet wel boven de 8 graden buitentemperatuur zijn.

  

, datum: 11 oktober 2015

Ervaring met auto: Probleemloze auto verbruik gemiddeld 1 op 16.Bij mij werkt het start stop systeem perfect.
Bij drempels wat bokkig gedrag verder kan ik geen - punten ontdekken.

Uitvoering1.4 I-Catcher
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand43.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 25 augustus 2015

Ervaring met auto: Was demo-auto met 5.700 km. In het 1e jaar 1x lekke schokbreker en beide remklauwen achter moeten laten vervangen.

Schokbrekers achter dramatisch. Beladen over drempels alleen stapvoets. Volgens garage niet schokbrekers, maar vering niet goed. Andere vering laten monteren, maar na 1e drempel de garage gebeld om oude veren terug te zetten.

Start-stopsysteemwerkt bijna niet. Auto moet uit de versnelling staan. Ik sta in de versnelling klaar om weg te rijden bij verkeerslicht. Verbruik over 3 jaar gemeten 1 op 14.1 bij vlot rijden.

In 4e jaar airco maakt bijgeluid. Bleek te weinig koelvloeistof te hebben. Wordt niet standaard gecontroleerd bij grote beurt. Moet je speciaal naar vragen, evenals remmencontrole. In 4e jaar weer achterremklauw defect. Alle defecten worden wel zonder problemen vervangen/ opgelost, maar toch. Qua ruimte en rijden op zich een heerlijke auto (gedurende de garantie).

Uitvoering1.4 I-vision
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit4 jaar
KM-stand58.000 km
DealerWeem

Betrouwbaarheid4
Comfort7
Motor5
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »