20 juli 2002
Hyundai Getz

Hyundai Getz

de hyundai getz is vanaf september leverbaar in nederland

Autozine
20 juli 2002 | Met de nieuwe Getz bereikt Hyundai voor het eerst het hart van het b-segment. Niet alleen valt de nieuwkomer precies tussen de Atos Spirit / Multi en de Accent, qua afmetingen positioneert hij zich midden in het omvangrijke marktsegment van de "supermini's". In Nederland behoort ongeveer een op de vijf nieuw verkochte auto's tot deze groep. Begin september start in ons land de verkoop; de Getz wordt leverbaar in een drie- en vijfdeursuitvoering en er is keuze uit een drietal benzinemotoren.

Als start voor de ontwikkeling van de Getz heeft Hyundai een uitgebreide inventarisatie gemaakt van de sterke eigenschappen van de succesvolste modellen in het marktsegment. Het b-segment kenmerkt zich door een zeer omvangrijk aanbod. Van Volkswagen Polo tot en met Renault Clio en van Peugeot 206 tot en met Toyota Yaris: stuk voor stuk leverden ze een bijdrage aan de ontwikkeling van de Getz. Het doel van Hyundai was zoveel mogelijk succeseigenschappen in de Getz te verenigen. Daarmee is deze nieuwste Hyundai naar verwachting een soort optelsom van sterke kwaliteiten van andere auto's. Daarbij noemt Hyundai zelf onder meer een hoge daklijn, uitgebreide veiligheidsvoorzieningen, een veelzijdig interieur, een plezierige wegligging en beslist ook lage gebruikskosten.

Hyundai Getz

Kenmerkend voor de Getz is zijn hoogte (1,49 meter) en korte neus, wat de auto MPV achtige proporties geeft en tevens voor veel praktische binnenruimte zorgt. Het interieur kenmerkt zich door variabele gebruiksmogelijkheden, een verstelbare rugleuning achter en talloze opbergvakken. Voor zijn botsveiligheid verdient de Getz, gemeten op exact dezelfde wijze als bij Euro-NCAP crashtests, het equivalent van vier van de vijf sterren. In Nederland wordt de Getz leverbaar met drie motoren: 1.1i 12V, 1.3i 12V en 1.6i 16V. De 1,3- en 1,6-literkrachtbronnen kunnen gecombineerd worden met een viertrapsautomaat.

De levering van deze nieuwe Hyundai start begin september. De prijzen beginnen bij €9.895,- voor de 1.1i GL. Het topmodel, de 1.6i GLS staat voor €12.495 in de boeken. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer: stuurbekrachtiging, een in hoogte verstelbaar stuur, centrale portiervergrendeling, elektrisch bedienbare ramen voor, ruitenwisser en -sproeier achter, twee airbags en gordelspanners met drukbegrenzers.

XLLease
Hyundai lanceert de Getz SportHyundai lanceert de Getz Sport
20 november 2007
Hyundai lanceert de Getz CrossHyundai lanceert de Getz Cross
4 september 2006
Tijdelijk leverbaar: Hyundai Getz YoungTijdelijk leverbaar: Hyundai Getz Young
4 oktober 2004
Lager verbruik voor Hyundai Getz CRDiLager verbruik voor Hyundai Getz CRDi
9 juli 2004
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum