10 januari 2012
Hyundai Genesis Coupe
Nieuws

Hyundai Genesis

Hyundai toont vernieuwde Genesis

10 januari 2012 - Hyundai onthult in Detroit de vernieuwde Genesis. Deze achterwielaangedreven sportcoupé is nog maar relatief kort op de Nederlandse markt. In Amerika rijdt de Hyundai Genesis al langer met veel flair rond. Omdat Hyundai ook daar graag de concurrentie voorblijft, werd het tijd werd voor een facelift.

De nieuwe Hyundai Genesis Coupé heeft een serieuze upgrade gekregen. De 1.470 kilogram wegende sportauto straalt door de dynamisch getekende voorzijde, waarin de hexagonale (zeshoekige) grille in het oog springt, meer kracht uit. Ook de koplampunits en de achterzijde van de auto zijn gewijzigd. Verder is het onderstel aangepast en is de instap naar achteren toegankelijker geworden.

Hyundai Genesis Coupe

De belangrijkste wijzigingen zitten verborgen onder de motorkap en zijn te vinden in het interieur. De motoren van respectievelijk 223 kW (303 pk) voor de V6 en 154 kW (210 pk) voor de 2.0 turbo zijn volledig onder handen genomen door de performance-afdeling van Hyundai. De nieuwe Hyundai Genesis Coupé is nu verkrijgbaar met een 3.8-liter V6-motor met 257 kW (350 pk) bij 6.400 t.p.m., met een koppel van 295 Nm bij 5.300 t.p.m.

De 2.0-liter viercilindermotor heeft ook aan kracht gewonnen. Het vermogen bedraagt nu 202 kW (275 pk) bij 6.000 t.p.m, terwijl het koppel 275 Nm bij 2.000 t.p.m. bedraagt. Hyundai introduceert voor beide versies van de Genesis Coupé en nieuwe, in eigen huis ontwikkelde achttrapsautomaat met schakelflippers aan het stuur. Ook is een handbak met zes versnellingen verkrijgbaar.

Hyundai Genesis Coupe

De nieuwe Hyundai Genesis Coupé wordt na de zomer in Nederland geïntroduceerd.

Dutchlease
Dutchlease