27 juni 2003
Hyundai Atos
Nieuws

Hyundai Atos

Nieuwe Hyundai Atos vanaf augustus

27 juni 2003 - De nieuwe Hyundai Atos staat vanaf eind augustus in de showroom van de Hyundai-dealer. Het model onderscheidt zich op een groot aantal punten van zijn voorganger. De nieuwe Atos is bijvoorbeeld ruimer en completer uitgerust. Ook is de motorisering vernieuwd.

Het uiterlijk van de nieuwe Atos maakt direct duidelijk dat het model familie is van de Getz. In het oog springen de koplampen en de robuuste bumper. Aan de achterzijde zetten de compacte achterlichtunits en de nieuwe bumper en achterklep de toon. Onder de motorkap van de Atos ligt een 1,1-litermotor. Deze motor, die aan de Euro IV-emissienorm voldoet, levert 63 pk en heeft een koppel van 91 Nm. De afmetingen van de nieuwe Atos zijn flink toegenomen. In de lengte telt de auto 70 millimeter meer en in de breedte 30 millimeter. Door deze groei toont de auto forser, maar belangrijker is de eveneens toegenomen interieurruimte. De ontwerpers van Hyundai hebben het interieur van de Atos dan ook voorzien van meer opbergmogelijkheden. In het interieur valt eveneens het nieuwe en beter afleesbare instrumentarium op. Het stuurwiel telt nu drie in plaats van vier spaken.

Hyundai Atos

De nieuwe Atos wordt leverbaar als Active, Trend en als Trend met automatische transmissie. Het basismodel overtreft qua uitrusting de luxere uitvoeringen van het vorige model. De Active beschikt bijvoorbeeld standaard over onder meer een bestuurdersairbag, gordelspanners voor, hoofdsteunen achter, getint glas, centrale deurvergrendeling, stuurbekrachtiging en elektrische ramen voor. De Trend beschikt daarnaast over deurgrepen en buitenspiegels in carrosseriekleur, een passagiersairbag, een dakspoiler, mistlampen aan de voorzijde van de auto en bredere banden.

De Atos Active is leverbaar vanaf € 8.795,-. De Atos Trend kost € 9.495,- en de Trend met automatisch transmissie is verkrijgbaar voor € 10.595,-.