8 oktober 2005
Hyundai Atos
Nieuws

Hyundai Atos

Kunstenares Bianca Leusink fleurt straatbeeld op met kleurige Hyundai

8 oktober 2005 - Afgelopen woensdag legde Bianca Leusink de laatste hand aan haar nieuwste kunstproject. Nog een paar penseelstreken en haar van oorsprong zwarte Hyundai Atos is onherkenbaar veranderd in een kleurig kunstobject. Op haar website zijn foto's te zien van het kunstwerk. De auto is een rijdende handtekening van de expressieve en kleurrijke kunststijl die de werken van Leusink kenmerkt.

"Ik kan niet zo goed tegen objecten die maar één kleur hebben", bekent Leusink. De zwarte Hyundai Atos kocht ze twee jaar geleden: "gewoon om van A naar B te komen hoor!" Nog niet zo lang geleden kreeg ze een ingeving. "Het beschilderen van auto's is natuurlijk niet nieuw. Maar vaak zie je dat mensen dan een auto van de sloop halen en beschilderen. Ik wilde graag een automobiel beschilderen waar je nog gewoon mee kunt rijden". De markante Atos is vol geschilderd met allerlei bonte figuren. Op de motorkap een Toekan-lookalike, verder overal op de auto vissen, olifanten en giraffen afgewisseld met andere 'friebeltjes en fratseltjes'. Van de oorspronkelijke zwarte lak geen spoor meer.

Hyundai Atos

Bianca is de straat nog niet op geweest. Maar de eerste reacties die ze krijgt, zijn positief: "mijn buurvrouw vroeg al of ik zijn auto ook wil beschilderen. En mijn kinderen kunnen niet wachten om te gaan rijden; 'dan gaat iedereen naar ons zwaaien' riepen ze!" Voor het beschilderen van andermans vierwielers heeft Leusink voorlopig echter geen plannen: "Ik wil graag dat dit de enige auto is die er zo uitziet".

Een week of twee geleden is Bianca begonnen. "Mijn man heeft de auto voor me geschuurd. Daarna hebben we de Atos met thinner afgenomen om hem helemaal vetvrij te maken. Toen kon ik met schilderen beginnen. Als ik eenmaal bezig ben, slaat de koorts toe. Op een zeker moment stond ik met de verf aan mijn handen en mijn werkkleren aan te koken. Tot diep in de nacht was ik met mijn Art Atos bezig".

Hyundai Atos

Wat het volgende project wordt weet Leusink nog niet. "De binnenkant is een mogelijkheid. Ik zou bijvoorbeeld bijpassende hoezen kunnen ontwerpen. Eerst de buitenkant maar eens afmaken en kijken wat het voor reacties oplevert".