26 augustus 2005
Hyundai Atos
Nieuws

Hyundai Atos

Facelift voor Hyundai Atos

26 augustus 2005 - De Atos arriveert begin september in vernieuwde vorm op de Nederlandse markt. Het model is zowel vanbinnen als vanbuiten gewijzigd. Hyundai ontwierp onder meer een nieuwe grille, nieuwe wieldoppen en andere bekleding voor de Atos. Ook de viercilinder 1,1-liter benzinemotor is aangepast en levert voortaan meer vermogen en trekkracht. Hyundai heeft de prijs van de Atos, ondanks de facelift, niet aangepast. De Atos is al te koop vanaf € 8.995.

De gefacelifte Atos is zowel vanbinnen als vanbuiten op diverse punten gewijzigd. De nieuweling kreeg onder meer een andere grille, die het uiterlijk van de auto nog een tikje eigenzinniger maakt. Ook de wieldoppen zijn gewijzigd en zorgen ervoor dat de Hyundai Atos er nu sportiever uitziet. Daarnaast is de Atos leverbaar in drie nieuwe kleuren, te weten Real Earth, Charming Gray en Aqua Tint. Het interieur van de Atos is eveneens veranderd. De bekleding heeft nu een modernere stoffering met nieuwe kleuren. Naast de snelheidsmeter is er nu ook een toerenteller standaard geplaatst.

Hyundai Atos

Standaardvoorzieningen op de ActiveVersion zijn ABS met EBD, stuurbekrachtiging, centrale portiervergrendeling, elektrisch bedienbare ramen voor, een airbag voor de bestuurder, gordelspanners voor, hoofdsteunen achter, getint glas en een in delen neerklapbare achterbank 50:50. De DynamicVersion van de Hyundai Atos, die leverbaar is met een handgeschakelde vijfbak of een viertrapsautomaat, heeft ook een airbag voor de passagier, mistlampen voor, brede 175/60 R13-banden, buitenspiegels en deurgrepen in de carrosseriekleur, een dakspoiler en centrale portiervergrendeling met afstandsbediening. Het actiemodel Cool, waarin airconditioning voor € 300 is gemonteerd, blijft ook op de facelift leverbaar voor een vanaf prijs van € 9.295 voor de ActiveVersion.

De 1.1 liter benzinemotor is door Hyundai gemoderniseerd. Het resultaat hiervan is een vermogenstoename van 5 pk (3,7 kW) en 7 Nm: de motor levert daardoor nu 63 pk (46 kW) en 97 Nm. Door die toename accelereert de Atos in 15,2 seconden naar de 100 km/uur, de topsnelheid bedraagt 146 km/uur. De motor is standaard gekoppeld aan een vijfversnellingsbak en is optioneel leverbaar met een automatische viertrapstransmissie (DynamicVersion). De nieuwe motor is ook een stuk zuiniger. Het brandstofverbruik van de Hyundai Atos bedraagt in de stad 6,8 l/100 km, op buitenwegen 4,9 l/100 km en gecombineerd 5,5 l/100 km. Dat was 7,4 l/100 km in de stad, 5,0 l/100 km op buitenwegen en gecombineerd 5,9 l/100 km.

Hyundai Atos

De prijzen van de Atos blijven ondanks de aanpassingen ongewijzigd. De Hyundai is leverbaar vanaf € 8.995 (Hyundai Atos 1.1i ActiveVersion).