28 mei 2003
Hyundai Atos
Nieuws

Hyundai Atos

Hyundai toont geheel vernieuwde Atos

28 mei 2003 - Hyundai heeft onlangs in India de nieuwe Atos gepresenteerd. De in India te produceren Santro Xing wordt vanaf de tweede helft van 2003 als Hyundai Atos geƫxporteerd naar andere Aziatische landen, Afrika en Europa.

De nieuwe Atos onderscheidt zich op een groot aantal punten van zijn voorganger. De afmetingen, het uiterlijk en het interieur van de auto zijn vernieuwd, op het gebied van comfort heeft Hyundai naar eigen zeggen belangrijke stappen vooruit gezet en verder is de auto krachtiger gemotoriseerd.

Hyundai Atos

Hyundai blaast een frisse wind over haar compacte modellen. De Atos heeft sportieve aerodynamische lijnen, robuuste geintegreerde bumpers, nieuwe koplampen en grote achterlichten. Ook is het interieur vernieuwd en de uitrusting uitgebreid. Hyundai wil met de nieuwe Atos de lat in het drukbezette segment voor compacte modellen duidelijk weer een stuk hoger leggen.

"De Europese automobilist zal zeker versteld staan van de kwaliteit en de prestaties van de nieuwe Atos", vertelt Song Byung-Ho, Senior Executive Vice-president of Exports. "Bij de ontwikkeling van het model is goed geluisterd naar de wensen van de klant. De nieuwe auto zal als Santro Xing in India en als Atos in de rest van de wereld een belangrijk deel van de verkopen van Hyundai voor zijn rekening nemen". Hyundai Motor India, een dochteronderneming van Hyundai Motor Co., verwacht dit jaar 23.000 eenheden te exporteren waarvan 15.000 voor de Europese markt.