29 september 2003
Hyundai Accent (2003 - 2006)
Nieuws

Hyundai Accent (2003 - 2006)

Sportieve uitvoering van Hyundai Accent

29 september 2003 - In het World Rally Championship (WRC) strijdt de Hyundai Accent WRC mee in de voorste gelederen. En ook al hebben Hyundai's Accent niet allemaal 300 pk onder de motorkap zoals deze WRC-rallyauto, een dynamisch voorkomen heeft iedere Accent wel. Om dat te accentueren, levert Hyundai het model nu ook in een beperkte oplage onder de naam 'Sport'.
YourLease

Hyundai legt het accent op sportiviteit met een speciale uitvoering van de driedeursversie van de Accent. Tal van accessoires moeten van deze Accent Sport, waarvan er slechts 100 leverbaar zijn, een echt hebbeding maken. Een sportieve auto kan bijvoorbeeld niet zonder lichtmetalen velgen. De standaard 14-inchvelgen zijn daarom vervangen door lichtmetalen exemplaren van 15-inch. Daaromheen zijn 185/55HR15-banden gemonteerd. Blokkeren kunnen de wielen niet meer, dankzij het ABS-remsysteem met EBD waarmee de Sport is uitgerust. Voor meer optische sportiviteit zorgen mistlampen in de voorbumper en een achterspoiler met geintegreerd derde remlicht. De zwarte of zilveren (metallic) lakkleur maakt het sportieve uiterlijk van de Accent Sport af.

Hyundai Accent (2003 - 2006)

De Accent Sport is voorzien van een 1,6-liter benzinemotor, goed voor 105 pk. De topsnelheid bedraagt 190 km/u en de sprint van 0 tot 100 km/u neemt tien tellen in beslag. De Accent Sport is vanaf begin september leverbaar voor 13.595 euro. Hiermee is dit Hyundai-model 1.000 euro duurder dan het instapmodel van de Accent-reeks, de 1.3i GL. Zoals altijd bij de actiemodellen van Hyundai is ook van deze speciale Accent-uitvoering een beperkt aantal exemplaren leverbaar. In totaal niet meer dan honderd. Dertig daarvan zijn gespoten in de kleur Ebony Zwart, de overige zeventig hebben de metallic lak Clean Silver.

Remschijf.nl
Dutchlease