20 december 2002
Hyundai Accent (2003 - 2006)
Nieuws

Hyundai Accent (2003 - 2006)

hyundai toont nieuwe accent tijdens komende autorai

20 december 2002 - Hyundai pakt op de komende AutoRAI uit met twee primeurs. De vernieuwde Accent maakt tijdens deze autoshow zijn Europese debuut. En om het 25-jarige bestaan in Nederland te vieren lanceert Hyundai de Silver Editions.
Remschijf.nl

Op de nieuwe, Europese stand met een vloeroppervlakte van 1200 vierkante meter is de hoofdrol weggelegd voor de nieuwe Accent. Met een nieuwe uitstraling, een 1.6i-16V-motor en een completere uitrusting is het model klaar voor de strijd in de compacte middenklasse. Zijn prijs blijft even scherp als altijd. De levering start direct na de AutoRAI. Dankzij een aantal wijzigingen aan de voorzijde heeft de Accent een meer volwassen en modernere uitstraling gekregen. Voor het nieuwe ontwerp van de neus heeft Hyundai zich laten inspireren door de voorzijde van de Coupe. De Accent heeft soortgelijke compacte, maar hoger liggende koplampen ze steken iets boven de voorzijde van de motorkap uit. Vanaf de koplampen van de Accent lopen twee lijnen over de lengte van de motorkap naar de A-stijlen. Ook nieuw is de strak gelijnde grille. Aan de achterzijde zijn het de nieuwe lichtunits met in het hart een cirkelvormige reflector die opvallen. De driedeurs- en vijfdeurs Accent kenmerken zich verder nog door een scherpe vouw over de breedte van de achterklep, iets boven de nummerplaat, waardoor een kleine spoiler ontstaat. De nieuwe Accent is groter dan zijn voorganger. De driedeurs- en vijfdeursuitvoering groeiden 15 millimeter in lengte, de sedan werd 25 millimeter langer. Alle versies zijn 10 millimeter breder dan hun voorganger.

Hyundai Accent (2003 - 2006)

Hyundai heeft het motorgamma voor de Accent herzien. De 1.3i-motor (62 kW/84 pk) blijft leverbaar. De 1.5i DOHC heeft het veld geruimd voor de 1.6i-16V-motor die een vermogen levert van 77 kW/105 pk. Deze krachtbron is tevens te vinden in de Getz, de Matrix en de Elantra. De 1.6i-V6-motor zorgt volgens Hyndai voor een pittiger karakter, getuige de topsnelheid van 190 km/u en de acceleratie van 0 tot 100 km/u in 10,5 seconden. Met een gemiddeld verbruik van 6,9 liter per honderd kilometer is de 1.6i-16V-motor zuiniger dan zijn voorganger. Zowel de 1,3- als de 1,6-litermotor zijn leverbaar in combinatie met een automatische transmissie.

Iedere nieuwe Accent beschikt vanaf de basisversie beschikt over airconditioning, elektrisch bedienbare ruiten voor, een boordcomputer, centrale portiervergrendeling, een in hoogte verstelbaar stuur, gordelspanners met drukbegrenzers, een in delen neerklapbare achterbank (60/40), twee airbags en stuurbekrachtiging. De boordcomputer geeft vier functies weer: de gereden afstand, de buitentemperatuur, het gemiddelde verbruik en de actieradius. Ook een derde hoofdsteun achter, drie driepuntsgordels achterin, een toerenteller en Isofix-bevestigingspunten voor kinderstoeltjes zijn standaard op de Accent.

YourLease
Vandebron