16 april 2009
Honda FCX Clarity

Honda FCX Clarity

Honda FCX Clarity is groenste auto

Autozine
16 april 2009 | Honda's op waterstof rijdende brandstofcelauto FCX Clarity heeft een prestigieuze onderscheiding gewonnen. Op de internationale autoshow in New York is dit model uitgeroepen tot 's werelds groenste auto en bekroond met de daarbij behorende titel: World Green Car 2009.
AutoCoach

Een jury van 59 autospecialisten uit 25 landen heeft de FCX Clarity gekozen uit een lijst van 22 kandidaten. Het is een eer die Honda nu ten tweede male ten deel is gevallen, want in 2006 kwam de Civic Hybrid als winnaar uit de bus bij deze verkiezing.

Honda FCX Clarity

De onderscheiding van de FCX Clarity valt precies samen met de komst van een nieuwe onderzoeksafdeling voor brandstofceltechnologie in Honda's Research & Development Centre in Offenbach in Duitsland. De focus ligt op de toepasbaarheid van waterstof als energiedrager voor brandstofcelauto's in Europa en samenwerking met andere partijen voor het ontwikkelen van een infrastructuur voor het tanken van waterstof.

Honda FCX Clarity

De onderscheiding World Green Car 2009 is een erkenning voor Honda's vooruitstrevende techniek. Ken Keir, Senior Vice President van Honda Motor Europe: "Een kroon op de al jaren voortdurende inzet van Honda voor brandstofceltechnologie en onderzoek naar alternatieve energiebronnen. Door een op waterstof rijdende brandstofcelauto in gelimiteerde aantallen te produceren nemen we als grootste motorenfabrikant ter wereld onze verantwoordelijkheid voor het terugdringen van schadelijke emissies en het gebruik van duurzame energie".

Honda FCX Clarity

De jury oordeelt dat de Honda FCX Clarity een fantastische op waterstof rijdende luxe sedan is met alle voorzieningen die mensen verwachten, met een actieradius van 430 kilometer per tank, een brandstofverbruik dat neerkomt op 3,3 liter/100 km en schone uitlaatgassen: "Het is tijd dat overheden meewerken aan de opbouw van de infrastructuur voor het tanken. Honda verdient alle krediet voor de lef om de FCX Clarity in California uit te brengen voor een leaseprijs van 600 dollar per maand. Er is nog een lange weg te gaan voordat auto's met een brandstofcel op waterstof een commercieel succes worden, maar petje af voor Honda, dat doorzet met deze zeer kostbare technologie in een tijd dat elke cent telt".

Wittebrug
GM en Honda werken aan brandstofcelGM en Honda werken aan brandstofcel
2 juli 2013
Honda versnelt introductie brandstofcelHonda versnelt introductie brandstofcel
11 oktober 2012
Eerste waterstoftankstation in NederlandEerste waterstoftankstation in Nederland
3 december 2010
Honda start productie van FCX ClarityHonda start productie van FCX Clarity
18 juni 2008
 

Info

Test

Techniek

Forum