3 december 2010
Honda FCX Clarity

Honda FCX Clarity

Eerste waterstoftankstation in Nederland geopend

Autozine
3 december 2010 | Op vrijdag 3 december is het eerste publieke waterstoftankstation van Nederland geopend. De opening is verricht door het aftanken van de Honda FCX Clarity.
AutoCoach

Honda's op waterstof rijdende brandstofcelauto Honda FCX Clarity is speciaal naar Nederland gehaald om de opening te verrichten van het eerste waterstoftankstation van Nederland. De opening van dit tankstation is een belangrijke mijlpaal van het HyMove-project wat als doel heeft ervaring op te doen met het rijden op waterstof.

Honda FCX Clarity

De initiatiefnemers, waaronder de provincie Gelderland, de Stadregio Arnhem/Nijmegen en de gemeente Arnhem zien rijden op waterstof als een veelbelovende manier om de uitstoot van CO2 en andere uitlaatgassen te verminderen en zo het leefklimaat te verbeteren.

Het waterstoftankstation is ontworpen en geleverd door het Arnhemse bedrijf HyGear. Het bestaat uit een zogenaamde reformer, die groen gas omzet in waterstof en daarna comprimeert tot een druk van 350 bar. Het tanken van waterstof lijkt overigens veel op het tanken van LPG en duurt slechts een paar minuten. De Honda FCX Clarity heeft een actieradius van 460 kilometer per tank, een brandstofverbruik dat neerkomt op 3,3 liter/100 km en schone uitlaatgassen.

Dutchlease
GM en Honda werken aan brandstofcelGM en Honda werken aan brandstofcel
2 juli 2013
Honda versnelt introductie brandstofcelHonda versnelt introductie brandstofcel
11 oktober 2012
Honda FCX Clarity is groenste autoHonda FCX Clarity is groenste auto
16 april 2009
Honda start productie van FCX ClarityHonda start productie van FCX Clarity
18 juni 2008
 

Info

Test

Techniek

Forum