25 februari 2005
Honda Civic (2005 - 2011)

Honda Civic (2005 - 2011)

Honda toont nieuwe Civic en Legend in Geneve

Autozine
25 februari 2005 | Op de Autosalon 2005 in Geneve zal Honda gelijktijdig meerdere hoogtepunten presenteren. Tijdens de eerste dag zal het design van de nieuwe Civic voor Europa worden onthuld. Verder zal voor het eerst de nieuwe Legend in Europa te zien zijn. Bij dit gezelschap voegt zich de FR-V 2.2 l i-CTDi, die in Geneve zijn wereldpremiere beleeft.
 

Honda is tot de onthulling spaarzaam met informatie over de nieuwe Civic. De auto claimt een geraffineerd design, slanke, sportieve en tegelijkertijd elegante lijnen. Daarmee positioneert Honda de auto in een hoger segment dan voorheen. De verkoop van de nieuwe Civic in Europa is gepland voor begin 2006. De auto zal worden geproduceerd in de Europese fabriek van Honda in Swindon, Groot-Brittannie.

Honda Civic (2005 - 2011)

In Geneve staat ook de nieuwe Legend voor Europa. Deze auto is onder meer voorzien van het Super Handling All-Wheel Drive (SH-AWD). Voor optimale rijeigenschappen worden de aandrijfkrachten niet alleen over de voor- en achterwielen verdeeld, maar ook nog eens over het linker en rechter achterwiel, zodat het buitenste wiel in de bocht sneller draait. Dat resulteert volgens Honda in een aanzienlijke verbetering van het rijgedrag. De Europese introductie is gepland in het voorjaar 2006.

De Legend is behalve met het SH-AWD-systeem ook uitgerust met het Collision Mitigation Brake System (CMBS). Dit systeem ziet een aanrijding aankomen en beperkt de effecten van die aanrijding op de inzittenden en de auto. Het systeem werkt met zichtbare en hoorbare signalen. Als de bestuurder niet juist op deze signalen reageert, begint het systeem zelf de auto af te remmen. De blokkeerautomaten met gordelspanners zorgen er automatisch voor dat de veiligheidsgordels al bij een dreigende aanrijding strak tegen het lichaam aan worden getrokken.

Honda introduceert tenslotte de nieuwste uitvoering van de FR-V: de 2.2 i-CTDi. Deze reeds in de Accord en de CR-V toegepaste dieselmotor vormt een aanvulling voor de FR-V.