20 maart 2009
Honda Civic (2005 - 2011)

Honda Civic (2005 - 2011)

Hoge EuroNCAP score voor Honda Civic

Autozine
20 maart 2009 | De Honda Civic heeft een hoge score behaald bij de EuroNCAP crashtest. Volgends de nieuwe waarderingswijze van deze gerenommeerde testorganisatie krijgt de Civic de hoogste waardering van 5 sterren.
 

De Honda Civic is bekroond met de maximale 5 sterren met een algemene score van 77 procent. Euro NCAP heeft de waarderingsmethode veranderd en verschillende onderdelen zijn samengevoegd voor de eindwaardering. De volwassenenveiligheid is goed voor 50 procent van de eindscore, kinderveiligheid voor 20%, voetgangersveiligheid voor 20 procent en de beschikbaarheid van veiligheidsvoorzieningen voor 10 procent. Om het maximum van 5 sterren te behalen, moet de auto een minimum score van 70 procent overall behalen.

Honda Civic (2005 - 2011)

Elke uitvoering van de Honda Civic is uitgerust met ABS en EBD voor uitstekende remprestaties en stabiliteit. De standaard VSA (vehicle stability assist) zorgt ervoor dat de bestuurder de auto onder controle kan houden tijdens kritieke situaties door de wielen links of rechts af te remmen en het motorvermogen te reduceren.

Actieve hoofdsteunen voor spelen een belangrijke rol bij de bescherming tegen whiplash en de Civic behaalde hier de hoogste score bij het onafhankelijk onderzoek van het Thatcham instituut.