9 november 2009
Honda Civic (2005 - 2011)

Honda Civic (2005 - 2011)

Europese Honda Civic Type R naar Japan

Autozine
9 november 2009 | Honda is in Japan gestart met de import van de door Honda UK gefabriceerde Civic Type R. De in het Engelse Swindon geproduceerde driedeurs Civic Type R wordt in Japan als 'Civic Type R Euro' aangeboden naast de Japanse vierdeurs Civic Type R.
 

Japan is het derde land buiten Europa waar de Europese Civic Type R verkocht wordt; Australië en Zuid-Afrika gingen het land van de rijzende zon voor. Oorspronkelijk waren de drie- en vijfdeurs Civic voorbehouden aan de Europese markt. De combinatie van de 148 kW/201 pk sterke i-VTEC-motor, de sportieve wegligging en het extreme design van de driedeurs Civic Type R heeft echter geleid tot verzoeken om levering van Honda-liefhebbers wereldwijd.

Honda Civic (2005 - 2011)

Het is de tweede keer sinds 2001 dat de in Europa gefabriceerde Civic wordt verkocht op de Japanse thuismarkt. De klant kan kiezen uit de carrosseriekleuren 'Milano Red', 'Alabaster Silver' en 'Championship White'.

Behalve de Civic Type R produceert de Honda-fabriek in Swindon ook de overige uitvoeringen van de drie- en vijfdeurs Civic, plus de Honda CR-V. Om te kunnen voldoen aan de toegenomen vraag uit de Europese markten, start hier ook de productie van de Honda Jazz.