14 november 2007
Honda Civic (2005 - 2011)

Honda Civic (2005 - 2011)

Honda produceert 1.000.000 Civics in Swindon

Autozine
14 november 2007 | Met de productie van precies een miljoen Civics bereikte de Honda-fabriek in het Engelse Swindon een bijzondere mijlpaal. Het jubileumexemplaar was een vuurrode Civic Type R, bestemd voor de Engelse markt.
 

De band tussen de Honda Civic en Swindon is zeer hecht: in september 1994 rolde het eerste exemplaar er van de band. Hoewel de productie in dat eerste jaar nog beperkt bleef tot slechts 6.652 exemplaren, liet de echte drukte niet lang op zich wachten. De jaarproductie is inmiddels opgelopen tot bijna 139.000 stuks.

Honda Civic (2005 - 2011)

In de fabriek in Swindon deelt de Civic de lopende band met de eveneens succesvolle Honda CR-V. Daardoor is de jaarproductie inmiddels toegenomen tot een totaal van bijna 250.000 auto's. De Honda's gaan vanuit Swindon naar kopers in meer dan zestig landen. Om deze krachttoer tot een goed einde te brengen, investeerde Honda meer dan twee miljard euro in de moderne productiefaciliteit die werkgelegenheid biedt aan ruim vijfduizend mensen.

"Dit is de enige Honda-fabriek ter wereld waar de drie- en vijfdeursversies van de Civic van de band lopen. We zijn er bijzonder trots op dat inmiddels een miljoen klanten rondrijden in een Civic die bij ons is gebouwd", aldus David Hodgetts, directeur van Honda UK Manufacturing Ltd.

De miljoenste in Swindon geproduceerde Civic is een rode Type R die zijn weg zal vinden naar een klant in Engeland. "De Civic vormt de basis van ons succes in Engeland en op de Europese markt", vervolgt Ken Keir, Managing Director van Honda in Engeland en Senior Vice President van Honda Motor Europe. "Klanten kiezen voor de Civic vanwege zijn innovatieve design en de uitstekende kwaliteit. Daarmee weten we een trouwe klantengroep aan ons merk te binden en spreken we in heel Europa ook een nieuwe doelgroep aan".