23 juni 2015
Ford S-MAX
Nieuws

Ford S-MAX

Ford S-Max en Galaxy krijgen split view camera

23 juni 2015 - Voor bestuurders kunnen kruispunten met beperkt zicht stress opleveren. Soms moeten ze zich letterlijk in allerlei bochten wringen om naderend verkeer te kunnen zien. Maar nu komt Ford met een nieuwe cameratechnologie die om de hoek kan kijken. Dit vermindert de stress en kan aanrijdingen voorkomen.

Op zoek naar een Ford S-MAX 2.0 EcoBoost Titanium automaat?
bynco heeft er 3 vanaf € 18.440,-

Ford S-MAX 2.0 EcoBoost Titanium automaat

De Front Split View Camera, nu beschikbaar als optie in de nieuwe Ford S-MAX en de Galaxy, laat in een straal van 180 graden de verkeerssituatie vóór de auto zien. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een camera in de grille. Bij een kruispunt met beperkt zicht of bij het verlaten van een oprit kunnen bestuurders dankzij de camera naderend verkeer, voetgangers of fietsers waarnemen.

Ford S-MAX

De technologie wordt geactiveerd met een druk op de knop. Een 1-megapixelcamera in de voorgrille geeft de bestuurder realtime zicht in een straal van 180 graden (zowel links als rechts) op het 8 inch kleurenscherm van de auto. Zo kunnen bestuurders weggebruikers aan beide kanten van de auto zien naderen. De camera is 33 millimeter breed en wordt schoongehouden door een speciaal ontworpen telescopische sproeier die automatisch wordt geactiveerd als de ruitenwissers worden aangezet.

Volgens gegevens van het European Road Safety Observatory SafetyNet heeft ongeveer 19% van de bestuurders die zijn betrokken bij een aanrijding op een kruispunt last van een belemmerd zicht. Voorts verklaarde het Britse ministerie van Verkeer dat in 2013 belemmerd zicht als gevolg van externe factoren 11% van alle ongevallen op de weg veroorzaakte.

Behalve op de nieuwe S-MAX en de Galaxy komt de Front Split View Camera straks ook beschikbaar in de Ford Edge die later dit jaar in Europa op de markt komt.

AutoCoach
XLLease