16 september 2014
Ford S-MAX
Nieuws

Ford S-MAX

Ford onthult nieuwe S-MAX

16 september 2014 - Ford onthult de gloednieuwe Ford -MAX. De nieuwe S-MAX, die volgend jaar in Europa zal worden geïntroduceerd, blijft trouw aan de uitstraling van de oorspronkelijke versie en belooft een onderscheidende vormgeving en geavanceerde technologie zonder in te boeten op ruimte, flexibiliteit of een laag brandstofverbruik.

Met de S-MAX kunnen zeven personen reizen. Er zijn 32 verschillende combinaties mogelijk om de zitplaatsen en laadruimte in te delen, en er is Easy-Fold voor een tweede en derde rij zitplaatsen.

Ford S-MAX

Voor de vormgeving is gebruik gemaakt van grafische design-elementen om "visuele ruis" te voorkomen. De voorste dakstijl is verder naar achteren geplaatst voor een langere, gewelfde motorkap om de auto een nog exclusievere uitstraling te geven. De verhoogde chromen trapezevormige grille en het slanke ontwerp van de koplampen geven de auto een technische en moderne aanblik.

Voor het gehele interieur van de nieuwe S-MAX zijn zachte materialen en accentuerende stiksels gebruikt. De materialen zijn volgens Ford sterk genoeg om dagelijks gebruik door actieve gezinnen aan te kunnen dankzij anti-vlekcoatings en duurzaamheidstests, waaronder besmeuring met aarde en vet.

De geheel nieuwe S-MAX is leverbaar met vijf of zeven stoelen. Met het "Easy-Fold"-systeem kan elke achterbank met één druk op de knop worden neergeklapt. Via de tweede "Easy-Entry"-achterbank kan de gebruiker met één druk op de knop toegang creëren tot een derde rij zitplaatsen.

De auto beschikt over geluiddempende materialen, verbeterde portierafdichting, en een technologie voor het dempen van magnetische massa in het dak om trillingen tegen te gaan voor een stillere cabine. Tevens is de S-MAX de eerste auto in dit marktsegment die over multicontourstoelen van Ford met stoelverwarming en -verkoeling, en de Active Motion-massagefunctie beschikt.

Ford S-MAX

De hoofdsteunen van de bestuurder en de bijrijder kunnen omhoog, omlaag, naar voren en naar achteren worden versteld, en bestuurders kunnen hun zitpositie aanpassen met de verstelfunctie in alle richtingen voor de stuurkolom (optioneel ook elektrisch), en de geheugenfunctie voor de bestuurdersstoel. Ook is er voor de eerste keer een functie voor stuurwielverwarming aanwezig in de S-MAX.

Pre-Collision Assist zorgt ervoor dat automatisch wordt afgeremd wanneer er een botsing met een voorligger dreigt. Eerst klinkt een geluidssignaal, waarna een visuele waarschuwing op de voorruit wordt gegeven bij snelheden van 8 km/u t/m 180 km/u.

De adaptieve LED-technologie werkt met behulp van het AFL-systeem (Adaptive Front Lighting) van Ford, waarbij de hoek van de lichtbundel van de koplamp wordt aangepast aan de rijomgeving. De technologie voor grootlicht met anti-verblinding detecteert voorliggers zowel in tegengestelde als dezelfde rijrichting, en dimt mogelijk verblindend licht door de adaptieve LED-koplampentechnologie terwijl andere gebieden maximaal verlicht blijven.

De nieuwe S-MAX introduceert ook de nieuwe Front Split View Camera-technologie in dit segment. Hiermee wordt het rijden op kruisingen of parkeerplaatsen met beperkte zichtbaarheid makkelijker door toepassing van een 180 graden-camerasysteem dat in de voorzijde van de auto is geïnstalleerd. De Adaptive Cruise Control-technologie gebruikt een naar voren gerichte radar, waarmee Ford-bestuurders in staat worden gesteld om op een vastgestelde afstand ten opzichte van de voorligger te blijven rijden.

Ford S-MAX
Dutchlease

De nieuwe Intelligent Speed Assist-technologie verbetert het bestaande Adaptive Speed Limiter-systeem waarmee bestuurders een gewenste maximumsnelheid kunnen instellen. Met deze nieuwe technologie kan de maximumsnelheid van de auto worden aangepast op basis van informatie uit het Traffic Sign Recognition-systeem en eventuele navigatiesystemen aan boord.

De CO2-uitstoot van dieselmoteren wordt naar verwachting met 7 procent verlaagd. Opties omvatten een 120 pk sterke 2.0-liter TDCi met zes handgeschakelde versnellingen, en een nieuwe 150 pk en 180 pk 2.0-liter TDCi met handgeschakelde transmissie of automatische PowerShift-transmissie. Het Active Thermal Management-systeem zorgt voor snellere opwarmtijden, zodat de optimale efficiëntie eerder wordt bereikt en de CO2-uitstoot wordt verlaagd.

De S-MAX wordt onder meer leverbaar met de nieuwe 160 pk sterke 1.5-liter EcoBoost met handmatige transmissie en de 24 0pk 2.0-liter EcoBoost met automatische transmissie.

De CO2-uitstoot en het brandstofverbruik van de S-MAX worden verlaagd door Smart Regenerative Charging en Auto-Start-Stop. De aerodynamische efficiëntie is verbeterd door afscherming van de voertuigbodem en Active Grille Shutter-technologie, waarbij het prestatievermogen is geoptimaliseerd tijdens windtunneltests die in totaal 400 uur hebben geduurd.

Ford S-MAX

De carrosseriestructuur van de nieuwe S-MAX is 3 procent sterker door verhoogd gebruik van ultrasterk staal en biedt aanvullende actieve veiligheidsvoorzieningen zoals zij-airbags die voor het eerst nu ook voor de stoelen op de tweede rij beschikbaar zijn.

De stabiliteit van de auto is verbeterd door toepassing van Curve Control- en Roll Stability Control-systemen, die het motorkoppel en het remmen automatisch aanpassen om bestuurders te helpen de auto onder controle te houden.

Het traditionele instrumentencluster maakt plaats voor een optioneel 10" digitaal scherm dat naar de bestuurder is gericht en waarin een bewegende snelheidsmeter en toerenteller in analoge stijl zijn weergegeven. Gebruikers kunnen de weergave-instellingen en grafische 3D-elementen op het digitale scherm aanpassen.

De S-MAX is voor het eerst verkrijgbaar met de handsfree bedienbare achterklep die kan worden geopend of gesloten met een voetbeweging onder de achterbumper.

Op zoek naar een Ford S-MAX 2.0 EcoBoost Titanium automaat?
Nederland Mobiel heeft er 49 vanaf € 10.900,-

Ford S-MAX 2.0 EcoBoost Titanium automaat

AutoCoach