10 januari 2006
Ford S-MAX (2006 - 2015)

Ford S-MAX (2006 - 2015)

Nieuwe MPV van Ford heet S-Max

Autozine
10 januari 2006 | Ford introduceert de productieversie van de SAV-conceptauto. De auto is Ford S-MAX gedoopt. Het model is gepositioneerd tussen de Ford Mondeo Wagon en de 7-persoons Ford Galaxy MPV in het Mondeo segment. De auto zal worden geproduceerd naast de nieuwe Ford Galaxy en de Mondeo in de Ford-fabriek in het Belgische Genk. Prijzen, technische specificaties en nadere details worden vrijgegeven op het moment dat de auto zijn publieke debuut maakt op de Autosalon van Geneve.
 

Klanten van de S-MAX kunnen kiezen voor een versie van het nieuwe FFS-systeem (Fold Flat System) van Ford met twee of drie volledig neerklapbare zitrijen, wat correspondeert met vijf stoelen of vijf plus twee stoelen. De flexibele indeling van het andere MAX-model van Ford, de Ford Focus C-MAX, wordt hierbij een stapje verder doorgevoerd, terwijl de toevoeging S aangeeft dat de auto maximale ruimte biedt in een sportief profiel.

Ford S-MAX (2006 - 2015)

Met de Ford S-MAX en de nieuwe Ford Galaxy manifesteert Ford zich sterker op de markt voor grote auto's. Het programma hiervoor is volledig binnen het bedrijf ontwikkeld. De S-MAX is het eerste Ford-productiemodel waarin elementen van kinetisch design zijn toegepast zoals die voor het eerst te zien waren bij de iosis-conceptauto op de autobeurs in Frankfurt vorig jaar. Aan dit alles ligt de Shared Technology-benadering van Ford ten grondslag, die volop mogelijkheden biedt voor de productie van meer uiteenlopende carrosserievarianten en verschillende formaten auto's.

De Ford S-MAX wordt gemaakt in het Belgische Genk, waar ook de Ford Mondeo wordt geproduceerd. Op deze locatie wordt momenteel een investeringsprogramma van 715 miljoen euro doorgevoerd, met name voor een nieuw, flexibel productiesysteem.