8 april 2014
Ford S-MAX (2006 - 2015)
Nieuws

Ford S-MAX (2006 - 2015) 2.0 EcoBoost Titanium Powershift

Ford onthult S-MAX Vignale Concept

8 april 2014 - Vandaag onthult Ford in Milaan de Ford S-MAX Vignale Concept. Deze conceptauto toont de visie van Ford op een tweede model binnen de exclusieve Vignale-modellijn. Volgend jaar komt er een productieversie van de Mondeo Vignale op de markt, niet lang daarna gevolgd door een productieversie van de S-MAX Vignale.

Op zoek naar een Ford S-MAX 2.5 20v Turbo Titanium?
Nederland Mobiel heeft er 138 vanaf € 1.795,-

Ford S-MAX (2006 - 2015) 2.5 20v Turbo Titanium

Naast de introductie van de S-MAX Vignale in het befaamde Palazzo Reale in Milaan laat Ford zijn visie op de speciale klantervaring voor de Vignale deze week zien op de Salone del Mobile, 's werelds meest vooraanstaande beurs op het gebied van meubeldesign.

Ford S-MAX (2006 - 2015) 2.0 EcoBoost Titanium Powershift

Het ontwerp van de stand die Ford op de Salone del Mobile heeft ingericht kan worden gezien als een vooruitblik op de "Vignale Lounge", een exclusieve klantervaring die bij een select aantal Europese Ford-dealers zal worden uitgerold. Ook zal Ford een Vignale-lifestylecollectie laten zien, die ondermeer bestaat uit een op maat gemaakte reistas die is onderscheiden met een iF Design Award.

De persoonlijke relatie die klanten kunnen verwachten wanneer Vignale in 2015 in Europa wordt geïntroduceerd omvat een toegewezen relatiemanager en een ophaal- en afleverservice van VIP-niveau.

De S-MAX Vignale Concept is onder meer uitgerust met speciale 21 inch lichtmetalen velgen, exclusieve afwerkingsdetails, sieraadachtig oplegwerk, verchroomde spiegelkappen en een opvallende, zeshoekige Vignale-grille. Verder biedt deze conceptauto unieke stoelen met bijzondere designdetails en zijdezacht aanvoelend leder van hoge kwaliteit.

Ford S-MAX (2006 - 2015) 2.0 EcoBoost Titanium Powershift

Technologische kenmerken zijn onder andere de car-to-car-communicatie, tablet-dockingstations voor de tweede stoelrij en een flexibel "thin-seat"-stoelconcept.

De nieuwe kleur voor de S-MAX Vignale Concept, "Milano Grigio", een parelmoertint, is rechtstreeks beïnvloed door de dieproze metallic tinten die te zien zijn in de meubel- en modedesigns op de Salone del Mobile. De aandacht voor kleur, in dit geval Dark Rose Grey, is overal in de auto terug te vinden, van de details in de uitlaten en de zeshoekige sierranden van de ventilatieopeningen tot de onderkant van het dashboard.

De grille met het zeshoekige design dat voor het eerst is toegepast in de conceptversie van de Mondeo Vignale, is ook gebruikt voor de S-MAX Vignale Concept. Deze grille is uitgevoerd in een donkere, matte metaallak en een sierrand van glanzend aluminium.

Ford S-MAX (2006 - 2015) 2.0 EcoBoost Titanium Powershift
AutoCoach

Het lichte exterieur gaat gepaard met een in donkere tinten uitgevoerd interieur dat is gebaseerd op actuele trends in de herenmode. Verdere kleuren en designs zijn geïnspireerd door een eclectische kijk op meubels (zoals exclusieve sofa's) die worden gekenmerkt door een strakke, eigentijdse belijning en met hand gestikt leer met parelmoerglans.

Voor de stoelbekleding is een nieuwe variatie op de wattering gebruikt die voor het eerst is toegepast in de Mondeo Vignale Concept. De voorstoelen en de buitenste achterstoelen hebben gewatteerde zeshoekige vlakken, die worden begrensd door vierkante vlakken die in de breedte over de middelste achterstoel en de voorste armsteun lopen. Zogeheten "tone-on-tone"-stikwerk met dik, donkerrood stiksel markeert het midden van de stoelen. Voor de randen is stiksel van een lichtere kleur gebruikt.

Volgens Ford valt de helft van zijn verkochte grote auto's binnen een hoger specificatieniveau en vraagt 10 tot 15 procent van de klanten om een nog hoger uitrustingsniveau en een exclusieve service.

Ford S-MAX (2006 - 2015) 2.0 EcoBoost Titanium Powershift
Dutchlease
KwikFit