20 november 2006
Ford S-MAX (2006 - 2015)

Ford S-MAX (2006 - 2015)

China nieuwe markt voor productie en verkoop Ford S-MAX

Autozine
20 november 2006 | De Ford S-MAX zorgt voor nieuws op de autotentoonstelling Auto China 2006 in Beijing waar Ford heeft aangekondigd dat de sportieve people-mover in China zal worden geproduceerd en verkocht.
 

Begin 2007 gaat de productie van de S-MAX van start bij Changan Ford Mazda Automobile Corporation Ltd. Deze productie is bestemd voor de Chinese markt. Met de S-MAX introduceert Ford het 'kinetic design' bij de Chinese autoliefhebber. "Voor ons heeft 'kinetic design' te maken met de expressie van energie in beweging en met de kracht van onze auto's, met de integratie van visuele statements en dynamische rij-eigenschappen" zegt Martin Smith, executive design director bij Ford Europa.

Ford S-MAX (2006 - 2015)

In Europa ontworpen producten, waarin de toenemende synergie tussen de Europese en Chinese bedrijfsactiviteiten van Ford tot uiting komt, spelen een prominente rol op de autotentoonstelling in Beijing. Daarom wordt naast de Ford S-MAX ook de Ford Iosis Concept aan de Chinese consument getoond om deze kennis te laten maken met de 'kinetic designtaal'. Een andere auto die wordt tentoongesteld, is de in Europa ontworpen Ford Focus-familie, waaronder de lokaal geproduceerde Focus 4-deurs en Focus 5-deurs, de Focus CCC (China Circuit Championship)-raceauto en de sportieve Focus ST, die in China zijn debuut maakt.

De steeds verder gaande samenwerking tussen Europa en China op het gebied van de productontwikkeling is het logische gevolg van overeenkomsten tussen beide markten. "De Chinese richtlijnen voor auto's lijken steeds meer op de Europese. Het logische gevolg daarvan is synergie tussen de producten voor China en Europa", zegt John Shelton, product development director voor Asia Pacific & Africa. "China heeft alleen andere de richtlijnen voor het brandstofverbruik en is niet zo op diesel gericht als Europa".

Ford S-MAX (2006 - 2015)

Naast de productpresentatie op Auto China 2006 heeft Ford Motor Company een grote investering aangekondigd: de opening van het Ford Research and Engineering Centre in het Chinese Nanjing. In dit centrum zal Ford Motor Company producten voor alle markten ontwikkelen en tegelijk een belangrijke bijdrage leveren aan de toekomst van de Chinese automarkt.