25 augustus 2006
Ford S-MAX (2006 - 2015)

Ford S-MAX (2006 - 2015)

Ford S-MAX behaalt 5 sterren bij EuroNCAP crashtest

Autozine
25 augustus 2006 | De nieuwe Ford S-MAX heeft een score van vijf sterren behaald volgens het botssimulatieprotocol Euro NCAP en is daarmee de beste in zijn klasse. Samen met het nieuwste Focus-model heeft Ford nu twee auto's die de maximale Euro NCAP score hebben behaald. Met 2 sterren en 13 punten heeft de Ford S-MAX ook uitstekende resultaten behaald wat betreft de bescherming van voetgangers.
 

Het IPS-systeem (Intelligent Protection System) is een geintegreerd veiligheidssysteem dat bestaat uit een combinatie van een sterke carrosseriestructuur die optimale bescherming biedt bij botsingen en hypermoderne beschermingsmaterialen en technische hulpmiddelen die een ongeluk helpen voorkomen en de kans op letsel bij een botsing verkleinen.

Ford S-MAX (2006 - 2015)

In de Ford S-MAX worden de voorste twee inzittenden beschermd door de allermodernste airbags aan de voorzijde, een nieuwe knieairbag voor de bestuurder en zijairbags voor bescherming van de borst. De inzittenden op de eerste en tweede rij worden beschermd door gordijnairbags.

In de S-MAX zijn de buitenste stoelen van de tweede rij uitgerust met een ISOFIX systeem dat op drie punten is verankerd. De als optie leverbare kinderstoelen in uiteenlopende maten hebben in combinatie met het ISOFIX systeem de score van 4 sterren voor kindveiligheid mogelijk gemaakt.

De geheel nieuwe Ford S-MAX is ook standaard voorzien van een nekbeschermingssysteem. Samen met de 3-puntsveiligheidsgordels, geoptimaliseerde gordelspanners en gordelklampen, geprofileerde zittingen die het onder de gordel doorglijden voorkomen, een energieabsorberend stuursysteem en veiligheidspedalen vormen deze voorzieningen een uitgebreid veiligheidssysteem voor de bescherming van inzittenden.

Op het gebied van actieve veiligheid zijn voor de S-MAX verschillende belangrijke nieuwe technologieen toegepast voor extra controle en meer mogelijkheden om ongevallen te voorkomen. De auto is standaard voorzien van een ABS systeem met EBD (Electronic Brakeforce Distribution) en kan desgewenst ook worden uitgerust met het ESP systeem (Electronic Stability Programme).

Ford biedt verder diverse nieuwe op de bestuurder gerichte technologieen die sterk bijdragen aan de veiligheid. Voor de Ford S-MAX zijn volledig nieuwe systemen verkrijgbaar zoals het ACC systeem (Adaptive Cruise Control) met FA (Forward Alert) en een nieuwe actieve ophanging met continu geregelde demping.

Foto: ADAC Motorwelt