19 augustus 2019
Ford S-MAX (2006 - 2015)

Forum Ford S-MAX (2006 - 2015)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 2 juli 2019

Ervaring met S-MAX : Perfecte wagen, zeker de 7p. Maar we hebben 2x langs de kant gestaan met een kapotte injector waardoor de cilinderdruk en power dus wegviel en de brandstof te rijk werd ingespoten en dus geen volledige verbranding met als gevolg veel rook, wagen reed niet meer en dure reparatie. 2x gebeurd. Ene keer bij stoplicht optrekken begin van de vakantie net bij huis weggereden en andere keer terugweg vakantie na lange rit met vele uren doorrijden. Beide keren met 5 mensen en zeer zware bepakking.

Andere ding is dat de wagen nu bij een bepaald aantal toeren opeens een hoop herrie begint te maken. 3x al bij de Ford dealer geweest. Na gelopen. Alles vastgezet onder de wagen, maar het blijft. Zelf denk ik echt aan de turbo, motor of ventilatie systeem rooster aan voorzijde omdat je het lijkt ons eerder hoort bij tegen wind. Wie heeft dit ook gehad en/of weet misschien waar die herrie vandaan kan komen?!

Ervaring met verkoop: Autobedrijf Kleinsmit. Aanrader voor mpv. Goede service en heeft genoeg staan. Auto was altijd Ford-dealer te woerden onderhouden en na een jaar krijgen wij pas pech met de wagen.

Uitvoering1.6 Eco B Platinum7p
Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit2 jaar
KM-stand145.000 km
DealerBurgh

Betrouwbaarheid4
Comfort4
Motor6
  
  

, datum: 18 november 2018

Ervaring met S-MAX : Goede betrouwbare auto waar we bijna alleen maar grote afstanden mee rijden. Zeer ruim. Wordt voor van alles gebruikt, verhuizingen, vervoer materiaal van bouwmarkten.

Normaal mee rijden geeft bij ons een verbruik van ongeveer 7,1 op 100.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Eerste accu vervangen week geleden. Verder geen problemen met onderhoud. Wel reset van car motor management systeem.

Uitvoering2.0 Tdci
Brandstofdiesel
Bouwjaar2012
In bezit6 jaar
KM-stand120.000 km
Dealer Hans Versteden

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor7
  
  

, datum: 9 augustus 2017

Ervaring met S-MAX : Het beruchte inhouden wat bijna bij deze motor hoort, is bij mij plots opgelost sinds het caterventilatiehuis is vervangen. De motor is nooit zo soepel geweest in de 6 jaar dat ik deze auto bezit. Let wel, er is niet uitgelezen, geupdatet of wat dan ook.

Uitvoering2.5T
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit6 jaar
KM-stand206.000 km
DealerBroekhuis

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor8
  
 
Reactie van: Jelenaizoran, datum: 28 april 2018

Antwoord: Goede dag, ik heb S-max uit 2010, ecoboost, 2.0, benzine, 190.000 km op de teller (ik heb hem net gekocht), problemen met inhouden en niet reageren op gas geven (heel af en toe), verbruik heel hoog, 13 gemiddeld per 100 km. Zou bij mij ook dat helpen wat u heb gedaan? Of misschien tunen?
Alvast dank

 
Reactie van: Ph. De. Lescluze, datum: 7 juni 2019

Antwoord: Heeft u de compressie al eens laten uitmeten?

  

, datum: 13 mei 2016

Ervaring met S-MAX : Dit is mijn tweede S-Max. Heerlijke auto. Zeer verdrietig toen hij vorige maand total loss werd gereden door iemand de mij geen voorrang verleende.

Eigenlijk nooit echt problemen gehad. Enige onverklaarbare was dat de auto na een rit van circa 1.200 km de ochtend erna niet meer startte. Dit is me in 2 achtereenvolgende jaren gebeurd. Auto wegvesleept en de hele dag bij een garage aan de acculader. Daarmee was het probleem weer opgelost.

Wie heeft dit ook gehad en wat zou hier een verklaring voor kunnen zijn?

Uitvoering2.5T
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit3 jaar
KM-stand160.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Rbrand1982, datum: 26 november 2016

Antwoord: Dit is mijn eerste S- Max, echt een Topper! Met z'n 2.5 liters onder de kap loopt hij als een speer.

Echter heb ik in een half jaar tijd ook al twee keer met een lege accu gestaan. Bijde keren hebben alleen de deuren een poosje open gestaan ivm inpakken vakantie en om hem ff schoon te maken. Tweede keer schakelde de startonderbreker in die ik met geen mogelijkheid ontgrendeld kreeg.

Ik verwacht dat er ergens een stroomvreter zit, maar waar?

 
Reactie van: Koosenson, datum: 29 november 2016

Antwoord: Ik heb dit probleem ook gehad met mijn S-Max 2.3 aut. Zelfs 2 keer een nieuwe accu ingebouwd, maar na 2e nieuwe accu, gewoon van de Ford garage, was ie na 1 maand weer leeg.

Nadat ik de DVD van de navigatie eruit had gegooid, is het probleem opgelost! Zelfs nu, bij minus 5 graden start de auto normaal. Navigatie is exit, maar ik heb wel nu een TomTom, is goedkoper dan tweejaarlijks een nieuwe DVD.

 
Reactie van: Ceesenlyavandersteen, datum: 20 februari 2018

Antwoord: Wij hebben een Ford Focus. Vorig jaar is er een nieuwe accu ingezet. Na een jaar was de accu leeg. In de garage wordt gezegd dat wij te weinig rijden. Wij hebben nooit veel gereden en de 1e accu, toen wij de auto gingen kopen heeft er 6 jaar ingezeten. Nooit geen problemen. Dat was wel een accu vanuit de fabriek. Zodra er een nieuwe ingezet wordt heb je problemen. Stel dat je een week niet kan rijden door ziekte of wat dan ook. Dan ben je mooi de pineut want dan moet ie weer opgeladen worden. Ons werd geadviseerd om een druppellader te kopen om de accu dan zelf op te laden. Vind het belachelijk!

 
Reactie van: Test, datum: 27 juni 2018

Antwoord: Meestal is het je autoradio of de Bluetooth-module die de accu leegtrekt. Is een bekend probleem met de Ford autoradio's. Zelf ook gehad, na vervanging van de radio geen problemen meer.

  

, datum: 10 april 2016

Ervaring met S-MAX : Mijn ervaringen met goed onderhouden zakenauto (dus niet boven beschreven auto) zijn goed.

Ervaring met verkoop: Handelaar wilde ons vanwege km stand eerst allen 3 maanden garantie motor en bak geven, is aangepast naar 6 maanden Bovag.

Uitvoering2.0 Tdci
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand205.000 km
Dealer van de Beek

Betrouwbaarheid3
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 6 april 2016

Ervaring met S-MAX : De S-Max is voor mij een zeer degelijke en betrouwbare auto gebleken. Nooit in de steek gelaten en verder dan onderhoud, nooit kosten gehad. Ondanks de leeftijd en KM-stand, rijdt deze nog daadwerkelijk strak en als nieuw!

Voordelen:
- Ontzettend mooie en stoere auto! Heb de Titanium editie en fabrieksaf geblindeerd vanaf de b-stijl, extra geïntegreerde gordijntjes, 2 extra zitplaatsen etc. Heel smaakvol! Ideaal zijn de extra (6e en 7e / opklapbaar) zitplaatsen in de achterbak. Deze zitten mooi verzinkt voor een gladde en lage laadvloer.
- In de kleur zwart heel gaaf, doordat deze niet is verpest met chrome accenten op of aan het exterieur.
- Zithoogte is perfect, je kijkt over de meeste autonulls heen.
- Qua ruimte is er geen auto in dit segment! Net geen bus, maar groter dan een MPV. Ik vind de Galaxy en/of Espace modellen namelijk te groot en de Scenic / C-Max / Touran te klein.
- Verder erg luxe met standaard Bluetooth, kleuren info scherm, Climate Control, parkeersensoren voor+achter, elec stoelen, uitstapverlichting onder spiegels, voicecontrol etc etc etc.

Enige minpunten van een S-Max / Ford die ik kan bedenken zijn:
- Aircopomp niet van super kwaliteit - gaan bijna allemaal lagergeluid maken na 200.000km (mijn derde Ford, waarbij ik dit heb)
- De 2.0 liter versie (Benzine) heeft een redelijk sportief geluid in de auto. Schijnt met ophanging uitlaat te maken te hebben. Niet storend, geen vervelende brom maar gewoon sportief.
- Starten - stuk rijden - kort erna weer starten duurt soms iets langer voordat de motor aanslaat. Schijnt met 1 of ander kunststof onderdeel te maken te hebben, aldus de garage.
- De Turbo modellen laat ik meestal staan, heb geen haast, dus geen turboproblemen of inhouden wat je weleens hoort.
- Geremd trekgewicht is maar 1100kg helaas. Vreemd want uit ervaring weet ik, dat deze auto met gemak veel meer aankan!

Uitvoering2.0 Titanium
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit5 jaar
KM-stand220.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 2 juni 2015

Ervaring met S-MAX : Ik ben sinds kort eigenaar van een Ford S-max 2.5T. Titanium uitvoering. Gewoon een lekkere volke auto. De auto 2 weken terug even bij de garage gehad. Ze hebben hem even nagelopen en vonden de volgende mankementen. Draagarmrubbers kapot en handremkabel stuk. Nou vindt ik dat nog niet zo heel interessant maar het optrekken van de auto daar irriteer ik me mateloos aan! Gelijk al in het begin van het optrekken houd de motor steeds ietsje in en dat bij elke versnelling. Wil ik even flink gas geven bijv. met inhalen houd de motor ook wat in. Heeft iemand enig iedee waar dit mee te maken kan hebben? Bij de Ford garage zeggen ze....ja dat hoort bij de motor....nou dat geloof ik niet. Mensen wie kan mij helpen??? Met vriendelijke groet Frank!

Uitvoering2.5T
Brandstofbenzine
Bouwjaar2007
In bezit1 jaar
KM-stand148.000 km
DealerMundus

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Abrahamseservice, datum: 13 augustus 2016

Antwoord: Hoort bij de motor oftewel het slecht geschreven software. Breng de auto naar rica tuning of fastech en er komt een hele andere auto terug. En u heeft gelijk wat meer pks en de humor is de S-max is zuiniger dan voorheen veel soepeler.

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »