11 september 2023

Ford

Ford maakt prijzen nieuwe Transit Courier bekend

11 september 2023 - Ford Pro heeft de orderboeken voor de eerste benzine- en dieseluitvoeringen van de geheel nieuwe Transit Courier geopend. Het meest compacte model in het aanbod van bedrijfswagens van Ford Pro is specifiek ontwikkeld om productiviteit te bieden met compacte buitenmaten. Het geheel nieuwe ontwerp van de Transit Courier zorgt in alle opzichten voor een groter laadvermogen. De breedte tussen de achterste wielkasten bedraagt 1.220 mm, zodat de compacte bestelwagen voor het eerst twee europallets kan vervoeren. Het totale laadvolume bedraagt 2,9 m3, dat is 25 procent méér dan het uitgaande model. Met een laadvermogen tot 840 kg is hij bedoeld voor een groot aantal verschillende bedrijfstoepassingen.
Carsub

Draadloze compatibiliteit met Android Auto en Apple CarPlay is standaard. De Transit Courierbiedt diverse rijhulpsystemen onder de noemer Ford Co-Pilot 360 Assist. Dit omvat standaard de volgende functies: Pre-Collision Assist, Intelligent Speed Assist, Lane Keeping Systeem, Verkeersbordenherkenning, Driver Alert, Parkeersensoren achter, Cruise Control en Hill launch assist.

Ford

Via een optioneel pakket is de nieuwe Courier verkrijgbaar met Adaptive Cruise Control met Lane Centring en Stop en Go, Blind Spot Information System met Cross Traffic Alert, Intersection Assist en Reverse Brake Assist voor gemoedsrust in het stadsverkeer.

Elke Transit Courier is standaard voorzien van een ingebouwd modem. Hierdoor zijn niet alleen de speciale diensten van het Ford Pro-ecosysteem beschikbaar, maar profiteert de gebruiker ook van over-the-air software-updates. Naar de Ford-dealer voor een update is dus niet nodig.

Ford Pro start later deze maand met de productie van de benzine- en dieselversies. De compacte Transit is nu te bestellen in twee uitvoeringen en met verschillende aandrijflijnen. De met een EcoBlue-dieselmotor uitgevoerde Transit Courier kan een geremde aanhanger van maximaal 1.100 kilo trekken, voor de versies met een EcoBoost-benzinemotor geldt een maximaal geremd trekgewicht van 1.000 kilo.

Transit Courier Trend

Het aanbod begint bij de Ford Transit Courier Trend met een 100 pk sterke 1.0 EcoBoost- benzinemotor en een handgeschakelde zesversnellingsbak. Deze uitvoering is leverbaar vanaf € 17.850 (exclusief belastingen) en heeft een standaarduitrusting die onder meer bestaat uit elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels, een schuifdeur aan de rechterkant, parkeersensoren achter en een 8-inch infotainmentscherm met Apple Carplay, Android Auto en DAB+ radio. Ondernemers die meer koppel en trekkracht wensen, kunnen kiezen voor de Ford Transit Courier Trend met een 100 pk sterke 1.5 EcoBlue-dieselmotor en handgeschakelde zesbak. Deze uitvoering heeft een vanafprijs van € 18.850 (exclusief belastingen).

Transit Courier Limited

Voor meer comfort en luxe is er de Transit Courier Limited. De meeruitrusting boven de Trend omvat onder andere 16-inch lichtmetalen velgen, climate control, het Parking Pack met achteruitrijcamera en een draadloze oplaadfunctie voor smartphones. De Transit Courier Limited is er vanaf € 20.250 (exclusief belastingen) als 100 pk sterke 1.5 EcoBlue-diesel met handbak. Vanaf € 22.125 (exclusief belastingen) biedt Ford Pro de Transit Courier Limited aan met een 125 pk sterke 1.0 Ecoboost-benzinemotor en een 7-traps DCT-automaat.

De vanafprijzen van de emissievrij rijdende E-Transit Courier worden op medio 2024 aangekondigd.

Vandebron