28 september 2006
Ford Kuga (2008 - 2012)

Ford iosis X

iosis X kondigt toekomst voor Ford aan

Autozine
28 september 2006 | Het designteam van Ford heeft het karakteristieke nieuwe kinetic design van Ford vertaald naar een cross-over conceptauto de iosis X, die voor het eerst te zien zal zijn tijdens de Parijs Motor Show 2006.
 

"We noemen deze auto de iosis X, dat geeft uitdrukkelijk een verband aan met de conceptauto's volgens kinetic design waar we vorig jaar mee zijn gekomen", aldus Martin Smith, Executive Design Director van Ford Europa. "De link zit hem niet alleen in de naam, er is ook een sterke visuele verwantschap tussen de twee auto's, en de 'X' verwijst naar de nieuwe cross-over capaciteiten van de auto". "De iosis X is een opzienbarende sportieve vijfdeurs cross-over waarmee we bewijzen dat we de grenzen van het kinetic design kunnen verleggen voor een auto die bestemd is voor een nichemarkt", vervolgt Smith.

Ford Kuga (2008 - 2012)

Een van de specifieke doelen van de iosis X is het publiek voor te bereiden op de introductie van een toekomstig nichemodel van Ford Europa. De Ford iosis X is duidelijk een conceptauto die niet representatief is voor dit toekomstige productiemodel. Deze auto is meer bedoeld om onderzoek te doen naar manieren waarop het kinetic design en -detaillering kunnen worden gebruikt in een nicheauto op een stoere en spannende wijze.

Met de iosis X is de eerste stap in die toekomstige richting nu zichtbaar geworden. Deze conceptauto geeft het overduidelijke signaal af dat de uitstraling van de Europese producten van Ford aan het veranderen is. Er zijn nu al kinetic design-elementen terug te vinden in de nieuwste productiemodellen van Ford, zoals de Ford S-MAX en de gloednieuwe 2007 Ford Mondeo.

Ford Kuga (2008 - 2012)

Maar, zoals elke conceptauto, is ook de iosis X niet bedoeld om een toekomstig productiemodel van Ford te worden. "De iosis X is bedoeld om klanten meer inzicht te geven in onze nieuwe designtaal", besluit Smith. "Deze conceptauto laat zien dat kinetic design een consistente factor en een blijvende realiteit zal worden in de toekomst van Ford. De auto is ook bedoeld om klanten te garanderen dat Ford deze speciale marktsector zal bedienen met een exclusief en dynamisch product dat evenveel opwinding teweeg zal brengen als deze conceptauto".