16 september 2008
Ford Kuga (2008 - 2012)

Ford Kuga (2008 - 2012)

Individual-programma voor de Ford Kuga

Autozine
16 september 2008 | In navolging van de Ford Mondeo, de S-MAX, de Galaxy en de nieuwe Fiesta, wordt ook de Ford Kuga leverbaar met een onderscheidend en luxueus Ford Individual-interieur. Het Ford Vehicle Personalisation Design Team heeft een luxe interieur ontwikkeld dat als optie verkrijgbaar is. Het interieur is geïnspireerd op dat van de iosis X Concept die voor het eerst te zien was in 2006 op de Autosalon van Parijs.
 

Laura Blossfeld-Smith, Interior Designer, Vehicle Personalisation, Ford Europa, licht toe: "Voor Ford Individual zijn wij altijd op zoek naar fraaie materialen waarmee onze klanten hun auto kunnen personaliseren. Bezitters van auto's als de Kuga, geven vaak aan dat zij hun auto graag een persoonlijker uitstraling willen geven. Het interieur dat te zien zal zijn op de Autosalon van Parijs, is een voorproefje van wat klanten begin volgend jaar voor de Kuga kunnen verwachten".

Ford Kuga (2008 - 2012)

Voor de voorstoelen en achterbank is gekozen voor twee soorten leder van hoge kwaliteit. De zetels en rugleuningen zijn voorzien van extra gevulde gedeelten die zijn uitgevoerd in zijdezacht nappaleer in de donkere kleur Ebony. Op het bovenste gedeelte van de rugleuning is het karakteristieke 'Individual'-logo in reliëf aangebracht. Het grootste gedeelte van de stoel is afgewerkt in een wat ruwer 'Bond'-leer in een bijpassende kleur wat zorgt voor een contrasterend uiterlijk van het stoeloppervlak. De contrasterende grijze biezen versterken het expressieve en kinetische stoelontwerp. De middenconsole en de boomerangvormige portiergrepen zijn afgewerkt in glanzend Piano White, een kleur die past bij de lederen bekleding en het in Electric White gespoten exterieur van het model dat in Parijs zal worden gedemonstreerd.

Het Ford Vehicle Personalisation Design Team werkt ook aan de ontwikkeling van een uniek exterieur stylingpack voor de nieuwe Kuga. Dit stylingpack zal eveneens te bewonderen zijn in Parijs. Deze overeenkomst valt onmiddellijk op door de opvallende grilles en de verchroomde inlaatopeningen. De ondergrille wordt omlijnd door brede verchroomde inlaatopeningen die zijn geïnspireerd door de iosis X Concept.

Ford Kuga (2008 - 2012)

De zeer dynamische en krachtige uitstraling wordt nog versterkt door extra brede wielkasten, sidebars en nieuwe bumpers die in vergelijking met het oorspronkelijke ontwerp aan de onderkant ongeveer 50 mm zijn verlengd. De bij elkaar passende beschermingsplaten voor en achter zijn ook met ongeveer 50 millimeter verlaagd en omvatten aan de achterkant de uitlaatpijpen volledig. Voor extra effect zijn deze in een contrasterend zilver gespoten.

De achterspoiler is met ongeveer 100 mm verlengd en er zijn speciale velgen ontwikkeld van maar liefst 20" die zijn voorzien van 255/35 ZR 20 banden. De velgen zijn in helder 'Molten' zilver gespoten en het oppervlak van de spaken is machinaal afgewerkt.

Ford Kuga (2008 - 2012)

Het Individual-programma voor de Ford Kuga wordt in de eerste helft van de 2009 leverbaar.