28 mei 2008
Ford Kuga (2008 - 2012)

Ford Kuga (2008 - 2012)

Hoge score bij EuroNCAP crashtest voor Ford Kuga

Autozine
28 mei 2008 | Euro NCAP kent een score van respectievelijk vijf, vier en drie sterren toe aan de nieuwe Ford Kuga. Dat is een voor deze klasse uitstekende prestatie. De Nieuwe Kuga krijgt vijf sterren voor bescherming van volwassen inzittenden, vier sterren voor kindveiligheid en de voetgangerbescherming wordt beloond met drie sterren.
 

De Kuga, de nieuwe AWD crossover van Ford, heeft de beste Euro NCAP resultaten in zijn klasse behaald. Daarmee is de auto lijstaanvoerder in de categorie Small Off-Road 4x4 van Euro NCAP. Naast het maximum van vijf sterren voor bescherming van volwassen inzittenden kreeg de Kuga vier sterren voor kindveiligheid en drie sterren voor voetgangerveiligheid.

Ford Kuga (2008 - 2012)

Bij het ontwikkelen en ontwerpen van de Kuga stond de veiligheid voorop. De basis voor de veiligheidsvoorzieningen van de Kuga wordt gevormd door het IPS (Intelligent Protection System) van Ford. Hierbij wordt een zeer sterke en botsbestendige carrosseriestructuur gecombineerd met beschermende materialen, voorzieningen die de bestuurder helpen de auto onder controle te houden en technische hulpmiddelen die de kans op letsel bij een botsing verkleinen.

Voor de Kuga wordt op grote schaal gebruikgemaakt van hoogwaardig staal (HSS). Dit resulteert in een stijve en toch lichtgewicht veiligheidskooi, die de inzittenden een goede bescherming biedt bij frontale en zijdelingse botsingen. Om de integriteit van deze veiligheidskooi verder te waarborgen wordt waar nodig tweefasenstaal toegepast. Dankzij zijn lichte gewicht heeft deze staalsoort geen nadelige invloed op de prestaties en het brandstofverbruik.

Ford Kuga (2008 - 2012)

Het subframe van de vooras is speciaal voor de Kuga ontwikkeld en wordt bij een frontale botsing ontkoppeld van de carrosseriestructuur. Bij de zijdelingse botsproeven van Euro NCAP behaalde de Kuga dan ook een score van honderd procent. Ook de stijve veiligheidskooi van de Kuga kon op waardering van de jury rekenen.

Het Intelligent Protection System dat Ford in de Kuga toepast, bestaat uit zes airbags. De voor- en zij-airbags voor bestuurder en bijrijder en de hoofd- en schouder-curtainairbags voor de eerste en tweede rij stoelen worden aangevuld door een antidoorschuifmechanisme en in de hoogte verstelbare hoofdsteunen voor alle inzittenden. Daarnaast zijn de voorstoelen uitgerust met pyrotechnische gordelspanners en gordelklampen.

Ford Kuga (2008 - 2012)

De hoge score van drie sterren voor de voetgangerbescherming heeft de Kuga te danken aan een aantal speciale veiligheidsvoorzieningen en -maatregelen die een integraal deel uitmaken van het ontwerp van de Kuga. Hiertoe behoren het gebruik van zacht bumpermateriaal, een speciale energieabsorberende koppeling tussen de bumper enerzijds en voorpaneel en radiator anderzijds, veiligheidskoplampen, voorspatborden van gerecycled kunststof en een zorgvuldig vormgegeven motorkaprand. Ook aan het ontwerp van de onderdelen binnen de potentiële botsingszone is veel aandacht besteed. Zo zijn de ruitenwissers gemonteerd op afbreekbare bevestigingspunten en is de motorkap bevestigd met vervormbare scharnieren.