15 februari 2008
Ford Kuga (2008 - 2012)
Nieuws

Ford Kuga

Ford Kuga debuteert in Geneve

15 februari 2008 - Ford Europa begeeft zich voor het eerst op de zeer concurrerende crossovermarkt. De nieuwe Ford Kuga is gebaseerd op de architectuur van de Ford Focus en de Ford C-MAX.
AutoCoach

De Ford Kuga wordt in Nederland leverbaar in één uitvoering en er is daarnaast ook nog een keur aan opties beschikbaar waarmee de bestuurder de auto naar eigen smaak kan aanpassen. Het permanent ingeschakelde Haldex ´intelligent´ AWD-systeem, standaard ESP (Electronic Stability Programme) met zowel ARM (Anti Rollover Mitigation) als ABS met EBD (Electronic Brakeforce Distribution) zijn een aantal van de technologieën die de bestuurder van de nieuwe Kuga tot zijn beschikking heeft.

Ford Kuga (2008 - 2012)

De Kuga is leverbaar in een palet van tien carrosseriekleuren. Chill is een gloednieuwe metaallak die veel mensen moet aanspreken. Het productiemodel is leverbaar in twee wittinten: het standaard Frozen White en de gloednieuwe metaallak Electric White. Beide verwijzen naar de Iosis X Concept, waar de Kuga van afstamt. Zowel de Iosis X Concept als de demonstratieversie van de Kuga die te zien was in Frankfurt, waren in Electric White uitgevoerd. De Kuga is het eerste productiemodel van Ford Europa dat in Electric White leverbaar wordt. Voor het aanbrengen van deze lak is een speciale techniek ontwikkeld.

Ook de materialen die zijn gekozen voor het interieur van de Kuga, tonen de nauwe verwantschap met de Iosis X Concept. Voor het interieur van de Kuga zijn in het oog springende gedeelten uitgevoerd in leder en afgewerkt met glanzende materialen. Deze waren in de Iosis X Concept uitgevoerd in Piano White, maar zijn nu leverbaar in een keur aan tinten.

Ford Kuga (2008 - 2012)

De Kuga biedt aan maximaal vijf volwassenen een zitplek. De tweede zitrij heeft een 60/40-indeling die volledig naar voren kan worden geklapt zodat er in tweezitsmodus optimaal gebruik kan worden gemaakt van de beschikbare laadruimte. Onder de stoelen van de tweede rij bevindt zich een opbergruimte. Meer opbergruimte is gecreëerd onder de vloer van de bagageruimte. Deze is voor de praktische toepasbaarheid in compartimenten verdeeld. Met volledig ingeklapte achterbank beschikt de Kuga over een bagageruimte van 1.355 liter. De omsloten kofferbak heeft een inhoud van 360 liter.

De Kuga heeft een een 2.0-liter Duratorq TDCi 136 PS 100kW-motor met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Deze motor biedt 320 Nm koppel bij 2000 tpm en 340 Nm in "transient overboost". Deze AWD Ford Kuga verbruikt 6,4 liter brandstof per 100 kilometer (gecombineerde brandstofcijfers) en heeft 169 gram/km CO2 uitstoot.

Ford Kuga (2008 - 2012)

De veiligheid die de Kuga biedt, begint bij de stijve passagierscel die zo is geconstrueerd dat deze vervorming kan weerstaan. De Ford Kuga biedt een keur aan actieve, passieve en op voetgangers toegespitste veiligheidsvoorzieningen. TSA (Trailer Stability Assist) is één van de geïntegreerde elektronische systemen die de veiligheid van de Kuga vergroten.

De nieuwe Kuga zal worden geproduceerd in de Ford-fabriek in Saarlouis (Duitsland), net als de Focus driedeurs, vijfdeurs, Wagon en de Ford C-MAX.

Op zoek naar een Ford Kuga 2.0 TDCi Titanium?
Nederland Mobiel heeft er 2 vanaf € 9.600,-

Ford Kuga (2008 - 2012) 2.0 TDCi Titanium

AutoCoach