7 april 2008
Ford Kuga (2008 - 2012)

Ford Kuga (2008 - 2012)

Anti-allergie keurmerk voor Ford Kuga

Autozine
7 april 2008 | Met de Kuga beschikt Ford opnieuw over een model waaraan het Duitse testinstituut TÜV Rheinland Group het keurmerk "Allergy Tested Interior" heeft toegekend. Na de Ka, de Focus (waaronder ook de Coupé-Cabriolet), de C-MAX, de S-MAX en de Mondeo, is de Kuga het zevende model van Ford waaraan dit keurmerk is verleend.
 

Het TÜV-keurmerk garandeert dat de in het interieur van de auto verwerkte materialen de kans op een allergische reactie tot een absoluut minimum beperken. De TÜV is een onafhankelijke organisatie die zich in Duitsland bezighoudt met het testen en beoordelen van industriële en consumentenproducten aan de hand van hun eigen kwaliteitsstandaards.

Ford Kuga (2008 - 2012)

De Kuga is aan de hand van de strenge TÜV-procedures onderworpen aan een uitgebreide reeks wetenschappelijk verantwoorde tests. Hierbij zijn meer dan 100 materialen en onderdelen getest op de aanwezigheid van schadelijke stoffen en materialen die mogelijk een allergische reactie zouden kunnen veroorzaken. Daarnaast zijn er ook dermatologische tests uitgevoerd op alle onderdelen waarmee de huid rechtstreeks en langdurig in contact komt, zoals het stuur, de stoelbekleding, de vloermatten en de veiligheidsgordels.

Om aan bepaalde certificeringsstandaards te voldoen, hebben de technici van Ford bij het ontwerpen van het Kuga-interieur de toepassing van materialen als latex, chroom en nikkel zo veel mogelijk vermeden. Deze materialen kunnen namelijk een allergische reactie oproepen.

Verder is de Kuga uitgerust met een krachtig pollenfilter dat eveneens door de TÜV is getest. Het filter voorkomt dat pollen, een stof waar veel mensen last van hebben, in het interieur van de auto kunnen doordringen.