18 augustus 2008
Ford Ka (2008 - 2016)

Ford Ka

Rol voor nieuwe Ford Ka in Bond-film

Autozine
18 augustus 2008 | Het nieuwe avontuur van James Bond, Quantum of Solace, wordt het podium waarop de geheel vernieuwde Ford Ka zijn entree zal maken. De brutale, kleine Ford zal in de film debuteren aan de zijde van Olga Kurylenko, de opvallende hoofdrolspeelster. Kurylenko speelt Camille, een vrouw met een eigen missie die even snel als onverwacht James' bondgenote wordt.
 

De Ka in Quantum of Solace is uniek door de gouden metaallak en een exclusieve combinatie van prints op de carrosserie en de bekleding binnenin. "De nieuwe Ka past perfect bij het karakter van Camille: avontuurlijk, individualistisch en hypermodern", zegt Stephen Odell, Chief Operating Officer bij Ford Europa. "We zijn erg blij dat de film uitkomt op het moment dat zo'n belangrijk model voor Ford Europa wordt gepresenteerd".

Ford Ka (2008 - 2016)

De speciale Ka in Quantum of Solace is ontworpen door het designteam van Ford Europa in samenwerking met de production designer van de film, Oscarwinnaar Dennis Gassner. De korte gastrol van de Ka is de voortzetting van een langdurige relatie tussen Ford Europa en de James Bond-films, en volgt op het debuutoptreden van de nieuwste Ford Mondeo in het kassucces Casino Royale uit 2006.

Meer technische details over de Ford Ka zullen kort voor de introductie, begin 2009, bekend worden gemaakt. De geheel vernieuwde Ka staat ook zonder zijn medeacteurs in de schijnwerpers tijdens de Parijse Autosalon op 2 oktober 2008.

Ford Ka (2008 - 2016)