5 december 2013
Ford Ka (2008 - 2016)

Ford Ka

Ford toont Ka Concept

Autozine
5 december 2013 | Ford presenteert de Ka Concept, een visie op een praktische, compacte auto voor de mondiale markt. De Ka belooft geavanceerde technologie├źn en uitgekiend design die tegen een betaalbare prijs op de belangrijkste markten wereldwijd zullen worden aangeboden. Het vijfdeurs model werd in Europa gepresenteerd door Stephen Odell, Executive Vice-President van Ford Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Dit gebeurde tijdens een speciaal evenement in Barcelona.

Op zoek naar een Ford Ka?
bynco heeft er 1 vanaf € 10.745,-

Ford Ka (2008 - 2016)

Sinds de introductie in 1996 heeft Ford meer dan 1,8 miljoen Ford Ka's verkocht. Ford verwacht dat het segment voor compacte auto's in 2017 wereldwijd met 35 procent zal zijn toegenomen, van 4 miljoen auto's in 2012 tot 6,2 miljoen.

Ford Ka (2008 - 2016)

De Ka Concept biedt vijf zitplaatsen en is belooft met technologie die doorgaans in grotere auto's wordt aangetroffen. MyFord Dock biedt de inzittenden de mogelijkheid mobiele apparaten als telefoons en navigatiesystemen op te bergen, te bevestigen en op te laden. Met behulp van SYNC met spraakbesturing en AppLink kunnen bestuurders apps activeren, muziek afspelen en telefoneren, zonder dat ze de handen van het stuur en de ogen van de weg hoeven te halen.

"De Ka Concept bouwt voort op de expertise en het succes van Ford ten aanzien van compacte auto's en biedt het design en de technologie waar consumenten wereldwijd de komende jaren naar op zoek zullen gaan", aldus Odell: "Consumenten verwachten steeds meer dat ze hun mobiele apparaten naadloos van huis naar de auto en de werkplaats kunnen overzetten. De Ka Concept laat zien hoe de technologie die daarvoor nodig is, ook kan worden ingebouwd in een compacte, betaalbare auto".

Ford Ka (2008 - 2016)

De introductie van de productieversie voor de Europese markt start over een paar jaar.

Ford Ka in prijs verlaagdFord Ka in prijs verlaagd
24 april 2015
Ford introduceert Flamboyante KaFord introduceert Flamboyante Ka
6 februari 2013
Ford Ka tijdelijk in Metal-uitvoeringFord Ka tijdelijk in Metal-uitvoering
26 augustus 2011
Ford introduceert Ka Grand PrixFord introduceert Ka Grand Prix
21 maart 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum