8 september 2008
Ford Ka (2008 - 2016)
Nieuws

Ford Ka

Nieuwe Ford Ka beleeft werelddebuut op Autosalon van Parijs

8 september 2008 - De nieuwe Ford Ka beleeft zijn werelddebuut tijdens de Autosalon van Parijs 2008. Met de introductie van de nieuwe Ka heeft Ford haar kinetic Design nu ook toegepast op haar kleinste model. De nieuwe auto heeft een modieus voorkomen waarin Ford's nieuwste designidee├źn worden gecombineerd met het jeugdige en brutale karakter dat de originele Ka tot zo'n succes heeft gemaakt.

Op zoek naar een Ford Ka 1.2 Titanium X?
bynco heeft er 1 vanaf € 7.950,-

Ford Ka (2008 - 2016) 1.2 Titanium X

De nieuwe Ka is ontworpen voor een jong publiek dat door middel van de auto een gedurfd statement wil maken. Hij beschikt over dezelfde compacte afmetingen als zijn voorganger, maar heeft een geheel eigen, gedrongen en expressieve uitstraling. Diverse visuele kenmerken die zijn afgeleid van het oorspronkelijke model zorgen ervoor dat de nieuwe Ka ook direct als Ka herkenbaar is. Tegelijkertijd herbergt hij een aantal dynamische kwaliteiten waardoor hij duidelijk een lid is van de kinetic Design-familie.

Ford Ka (2008 - 2016)

Ford's chassisingenieurs hebben de ophanging, de besturing en het chassis gefinetuned. De uiteindelijke tests werden verricht op een combinatie van openbare wegen, testbanen en circuits, waaronder de legendarische Nürburgring in Duitsland. Tijdens het ontwikkelingsproces werden de ervaringen uitgewisseld met het team dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de nieuwe Ford Fiesta. Diverse onderdelen, waaronder de banden, werden tijdens dat proces gezamenlijk ontwikkeld voor de beide modellen.

De nieuwe Ford Ka is ontworpen met zowel lage onderhoudskosten als milieuverantwoorde prestaties voor ogen. Hij wordt leverbaar met twee motoren, die worden gekenmerkt door een lage CO2-uitstoot: een 1.2-liter Duratec-benzinemotor met 69 pk en, een primeur voor de Ka, een 75 pk sterke 1.3-liter Duratorq TDCi-turbodiesel. Zowel de benzine- als de dieseluitvoeringen zijn leverbaar met CO2-emissies onder de 120g/km.

Ford Ka (2008 - 2016)

Bij de 1.2-liter benzineversie, waarvan verwacht wordt dat het de meest verkochte uitvoering gaat worden, is het brandstofverbruik met 21 procent gedaald ten opzichte van de 1.3-liter variant in het vorige model Ka. De diesel – voor het eerst leverbaar in de Ka – reduceert het brandstofverbruik verder, met een gecombineerde brandstofconsumptie van 4,2 liter/100 km.

De nieuwe Ford Ka wordt leverbaar in twee uitvoeringen: Trend en Titanium. Aanvullend zijn de twee Ka-uitvoeringen te bestellen met een aantal optiepakketten om kopers optimale keuze te bieden bij het samenstellen van hun auto.

Ford Ka (2008 - 2016)

In combinatie met de Bluetooth-gestuurde Connectivity Kit is de Ka voorzien van Bluetooth-connectiviteit via de mobiele telefoon, een USB-aansluiting om muziekbestanden over de speakers van de auto af te spelen en stuurwielbediening. Nieuw is dat de nieuwe Ka uit te rusten is met een elektrisch verwarmde voorruit en verwarmde voorstoelen.

Op zoek naar een Ford Ka 1.2 Titanium X?
Nederland Mobiel heeft er 668 vanaf € 50,-

Ford Ka (2008 - 2016) 1.2 Titanium X

AutoCoach