2 oktober 2008
Ford Ka (2008 - 2016)

Ford Ka

Ford start Individual-programma voor nieuwe Ka

Autozine
2 oktober 2008 | Bij Ford kunnen Ka-liefhebbers die een opvallende auto willen, kiezen uit een reeks bijzondere opties. Unieke designpakketten en een ruime keus aan speciale accessoires moeten de eigenaren bijzonder veel plezier verschaffen bij het naar eigen wens aanpassen van het interieur en het exterieur.
 

Speciaal voor de Ka is er onder de naam Ford Individual een drietal designpakketten ontworpen. Deze designpakketten geven het exterieur van de nieuwe Ford Ka een extra opvallende vormgeving en het interieur wordt voorzien van unieke bekleding met speciale kleurencombinaties voor de stoelen, het stuurwiel, de portierpanelen, de pookknop, de handremgreep en vloermatten.

Ford Ka (2008 - 2016)

Elk designpakket vormt een aanvulling op een bepaalde lakkleur. De interieur- en exterieurpakketten kunnen afzonderlijk besteld worden, maar de interieurpakketten zijn alleen verkrijgbaar voor de Ka in Titanium-uitvoering.

De drie thema's zijn:

 1. Ka Digital – levendige designs in een 'street fashion'-stijl, met een fris, sterk contrasterend groen als basiskleur. Het exterieurpakket omvat carrosseriestrepen, en de grille en buitenspiegels in effen groen. Het interieurpakket bestaat uit speciaal ontworpen stoelbekleding en groene hoofdsteunen, groene portierpanelen en een effen groene afwerking van de sierring van de middenconsole, portiergrepen, dashboard, stuurwiel en de ringen rond de ventilatieroosters. Om het geheel af te maken, wordt de Ka uitgerust met een pookknop en handremgreep in groen leer met een aluminium afwerking en velours vloermatten met een groen stiksel.
 2. Ka Grand Prix – een thema dat is geïnspireerd op de autosport met een geblokte vlag als uitgangspunt, waarbij voor het exterieur kan worden gekozen uit een rood of wit kleurenschema (afhankelijk van de kleur van de carrosserie). Het exterieur is voorzien van carrosseriestrepen, en de grille en buitenspiegels in een effen kleur. Dit kan worden gecombineerd met een achterspoiler en witte lichtmetalen velgen. Het interieurpakket bestaat uit rode stoelen met een wit reliëfpatroon en witte hoofdsteunen, rode portierpanelen en een rood leren bekleding van het stuurwiel. Een pookknop en handremgreep in rood leer met een aluminium afwerking en de velours vloermatten met rood stiksel maken het pakket compleet.
 3. Ka Tattoo – een modieus, speels design met een hart als thema, uitgevoerd in stoere metallic kleuren. Het exterieur omvat een groot tatoeage-embleem op het dak en een kleiner embleem op de bumper. Het interieurpakket bestaat uit stoelen met inzetstukken van zilvergrijze stof en een in reliëf aangebracht tatoeage-embleem op de rugleuning, zilvergrijze hoofdsteunen en portierpanelen en een antracietgrijze leren bekleding van het stuurwiel. Vloermatten van velours met een zilverkleurig stiksel en geborduurd tatoeage-embleem ronden het geheel af, samen met een pookknop en een handremgreep van antracietgrijs leer met een aluminium afwerking. Uniek is dat als optie kan worden gekozen voor lederen stoelen met een speciale metallic afwerking van de inzetstukken en een in reliëf aangebracht tatoeage-embleem.

Voor de nieuwe Ka is naast de 3 designpakketten een uitgebreide reeks accessoires beschikbaar die afzonderlijk kunnen worden besteld, zoals:

Ford Ka (2008 - 2016)
 • Contrasterende kleur op de grille en de buitenspiegels; leverbaar in vier kleuren.
 • Verchroomde grepen op de portieren en de achterklep en een verchroomd uitlaatsierstuk.
 • Lederen bekleding in diverse kleuren die passen bij een lichte of donkere kleurstelling van het interieur.
 • Met leder bekleed stuurwiel, pookknop en handremgreep.
 • Accessoirehouder in het middenconsole met elastische netten in diverse bijpassende kleuren.
 • Speciale houder voor draagbare satellietnavigatiesystemen bevestigd aan de A-stijl.
 • Velours vloermatten met Ka-logo.
 • Achterspoiler in carrosseriekleur.
 • 15" en 16" lichtmetalen velgen in diverse stijlen, waaronder witte 15" lichtmetalen velgen.

De losse accessoires zijn vanaf de introductie te bestellen bij aankoop van een nieuwe Ford Ka en de designpakketten zullen in een later stadium beschikbaar zijn (tegen meerprijs).