9 oktober 2001
 

Ford Focus (1998 - 2005)

De Ford Focus is de best verkopende auto van Nederland

Autozine
9 oktober 2001 | De verkoopcijfers van de autoverkopen over het eerste negen maanden van 2001 zijn door de RAI bekendgemaakt. Het marktaandeel van Ford steeg over de eerste negen maanden naar 9,3%. De nieuwe Ford Mondeo en Ford Focus zijn voor een belangrijk deel de dragers van dit verkoopsucces. Met een aantal van bijna 41.000 verkochte personenauto's werd door Ford dit jaar een hoger marktaandeel (9,3 %) behaald, dan over de vergelijkbare periode vorig jaar (8,8 %). De Focus bleek in september de best verkochte auto van Nederland.
 

In de compacte middenklasse, waarin de Ford Focus naast andere merken, zoals de Opel Astra en Volkswagen Golf, om de gunsten van het autokopende publiek strijdt, heeft de Ford Focus in het derde kwartaal van dit jaar de voorkeur gekregen. De verkopen van deze auto, die zich kenmerkt door een uitgesproken 'New Edge' design, ontwikkelen volgens Ford naar verwachting. Kroon op het werk van de Ford ingenieurs en de dealerorganisatie wordt gevormd door de verkoopresultaten in het derde kwartaal van dit jaar. In de klasse, waarin de Ford Focus wordt verkocht, wist deze auto in september beslag te leggen op de eerste plaats in de verkoopstatistieken en werd daarmee bovendien de best verkochte auto van Nederland. "Een veelzijdige auto die, naast een opwindend uiterlijk ook op technisch gebied de toon aangeeft. De introductie van de nieuwste 'common rail' diesel getuigt daarvan", aldus de Algemeen Directeur van Ford Nederland, Alain Visser. "De uiterlijke veranderingen, die wij voor het 2002 modeljaar nu introduceren, zullen de wagen begerenswaardiger maken".

Ford Focus (1998 - 2005)

Van de nieuwe Ford Focus zullen over enkele maanden ook uiterst sportieve en spannende versies, zoals de Focus RS en de ST 170, worden geïntroduceerd.