27 februari 2004

Ford Focus (1998 - 2005)

Driemiljoenste Ford Focus geproduceerd

27 februari 2004 - Recentelijk is in het Duitse Saarlouis de driemiljoenste Europese Ford Focus van de band gerold. Met 468.000 verkochte exemplaren in 2003 geldt de Ford Focus als één van de populairste auto's in Europa. De auto wordt in dit werelddeel ook nog geproduceerd in Spanje (Valencia) en in Rusland (Sint Petersburg). Buiten Europa wordt de Ford Focus geproduceerd in Mexico (Hermosillo), Argentinie (Pachero) en in de Verenigde Staten (Wayne). Na in de jaren 2000 en 2001 de bestverkochte auto ter wereld te zijn geweest, zijn er inmiddels wereldwijd meer dan vier miljoen exemplaren van de Ford Focus verkocht.

In de fabriek in Saarlouis, één van de meest productieve vestigingen van Ford in Europa, produceren momenteel 7300 werknemers in drie ploegen dagelijks meer dan 1500 exemplaren van de Ford Focus en de nieuwe Multi Activity Vehicle, de Ford Focus C-MAX. Er bestaat voor de productie van de verschillende versies geen vaste volgorde of hoeveelheid zodat er snel kan worden ingesprongen op veranderingen in de vraag.

Ford Focus (1998 - 2005)

Vorig jaar zijn er 370.600 exemplaren geproduceerd. Van de totale productie is 71% vanuit Duitsland geexporteerd naar meer dan 80 landen binnen en buiten Europa. Sinds de opening in 1970 zijn er in Saarlouis meer dan negen miljoen auto's geproduceerd waaronder de legendarische Ford Capri en de Ford Escort, met meer dan 18 miljoen exemplaren het allergrootste succes van Ford of Europe ooit.

Tijdens een ceremonie in de fabriek reed John Fleming, Vice President Manufacturing bij Ford of Europe, toegejuicht door gasten en medewerkers de driemiljoenste auto een Ford Racing Blue Ford Focus ST 170 - van de band. Fleming: "Met de uitstekende verkoopcijfers van de Focus en de nieuwe Focus C-MAX die een sterk begin kende in 2004, speelt de productie van de fabriek in Saarlouis nu een belangrijke rol in de groei van ons marktaandeel in Europa. In januari zijn er van de Ford Focus en de Focus C-MAX 48.000 exemplaren verkocht. Mede dankzij de inspanningen van de fabriek in Saarlouis is Ford hiermee in de eerste maand van 2004 in West-Europa het bestverkochte merk geworden", aldus John Fleming.