4 november 2009
Ford Fiesta (2008 - 2017)

Ford Fiesta (2008 - 2017)

Ford verkoopt 500.000 Fiesta's in 1 jaar tijd

Autozine
4 november 2009 | Een jaar na zijn debuut heeft de nieuwe Ford Fiesta het magische verkoopgetal van 500.000 stuks gehaald. Dit is een belangrijke mijlpaal voor op het moment dat de voorbereidingen worden getroffen om deze onderscheidende Ford volgend jaar ook in de Verenigde Staten en in grote landen in Aziƫ op de markt te brengen.
 

De nieuwe Fiesta, het eerste ONE Ford-model dat wereldwijd wordt uitgebracht, beleefde in oktober vorig jaar zijn werelddebuut in Europa. Als snel werd de Fiesta in alle Europese landen een van de best verkochte modellen overall en veroverde hij de toppositie in het B-segment. In maart 2009 was de Fiesta zelfs de bestverkochte auto van heel Europa.

Ford Fiesta (2008 - 2017)

Na de Europese introductie werd de Fiesta uitgebracht in Zuid Afrika, Nieuw Zeeland en China. De wereldwijde verkopen bedroegen tot en met september dit jaar 470.000 eenheden, waarvan 430.000 stuks in Europa en 40.000 auto's in de Azië-Pacific regio. Door de aanhoudende vraag in oktober is inmiddels de magische verkoopgrens van 500.000 eenheden overschreden.

De nieuwe Ford Fiesta heeft ook in Nederland een indrukwekkende start gemaakt. Sinds de lancering in oktober 2008 zijn er al meer dan 11.500 Fiesta's in ons land verkocht. Ook in het zakelijke segment staat de Fiesta aan de top. De Lease Car of the Year 2009 is de meest verkochte leaseauto in het B-segment. Een opvallende prestatie is dat meer dan 70% van de verkochte Fiesta's een luxe Ghia of Titanium uitvoering is.

De nieuwe Fiesta beleeft zijn debuut in Noord Amerika tijdens de Los Angeles Auto Show in december. De Fiesta zal medio volgend jaar in de Amerikaanse Ford-showrooms zijn opwachting maken. Inmiddels hebben al ruim 50.000 prospects in Amerika hun interesse in de nieuwe Fiesta kenbaar gemaakt dankzij 'Fiesta Movement', een initiatief waarbij honderd jonge trendsetters gedurende een half jaar de Fiesta met Europese specificaties uitvoerig testen en hun ervaringen delen via onder andere Flickr en Twitter.

In de Ford-fabrieken in Keulen en Valencia worden de drie- en vijfdeursversies van de Fiesta geproduceerd. In de Changan Ford Mazda Automobile Company fabriek in Nanjing, China, lopen de vijf- en vierdeurs versies van de Fiesta voor de Aziatische markten van de band. Dezelfde modelvarianten zullen vanaf april volgend jaar in de AutoAlliance productiefaciliteit in Thailand worden geproduceerd.

Ford Fiesta (2008 - 2017)

De vijfdeurs hatchback- en de sedanversies van de nieuwe Fiesta voor de Verenigde Staten en andere Noordamerikaanse markten zullen in de Ford-fabriek in Cuautitlan, Mexico, worden gebouwd.

Ford verwacht binnen vijf jaar wereldwijd jaarlijks één miljoen auto's te bouwen op het nieuwe B-car platform, waarop de nieuwe Fiesta is gebaseerd. Sinds de Fiesta in 1976 voor het eerst werd uitgebracht zijn er wereldwijd ruim 12 miljoen exemplaren verkocht.