12 november 2012
Ford Fiesta (2008 - 2017)

Ford Fiesta (2008 - 2017)

Ford neemt vernieuwde Fiesta in productie

Autozine
12 november 2012 | In de fabriek in Keulen is Ford begonnen met de massaproductie van de vernieuwde Fiesta. De nieuwe uitvoering van de best verkochte compacte auto van Europa is medio december verkrijgbaar bij de Nederlandse dealers.
 

"Voor de vernieuwde Fiesta kan de klant kiezen uit vijf aandrijflijnen, zowel diesel als benzine, met een brandstofverbruik van minder dan 100 gram CO2 per kilometer", zegt Roelant de Waard, Vice President Marketing Sales en Service bij Ford Europa.

Ford Fiesta (2008 - 2017)

De vernieuwde Fiesta heeft niet alleen een gedurfd exterieur en een ergonomisch interieur, maar is ook de eerste auto in Europa met Ford MyKey. Dit is een exclusieve technologie waarmee ouders veilig rijden kunnen bevorderen en de blootstelling aan risico's van hun kinderen achter het stuur kunnen beperken.

De vernieuwde Fiesta is ook leverbaar met spraakgestuurde, ingebouwde connectiviteitssysteem SYNC, Active City Stop dat bestuurders helpt aanrijdingen bij lage snelheden te voorkomen en SYNC Emergency Assistance, waarbij de inzittenden van de auto na een ongeval direct in verbinding worden gesteld met operators van lokale hulpdiensten (werkt niet in Nederland).

De vernieuwde Fiesta wordt binnenkort geleverd aan de dealers en is voorzien van de 1,0-liter EcoBoost, in 2012 verkozen tot International Engine of the Year 2012. Het ECOnetic Technology-model, dat is uitgerust met een 1,6-liter Duratorq TDCi-dieselmotor, haalt volgens fabrieksopgave 87 g/km CO2.