7 februari 2013
Ford Fiesta (2008 - 2017)

Ford Fiesta (2008 - 2017)

Ford start productie nieuwe Fiesta ST

Autozine
7 februari 2013 | Ford is in de assemblagefabriek in Keulen (Duitsland) gestart met de productie van de nieuwe Fiesta ST, de allereerste productieversie van de Fiesta die in minder dan zeven seconden 100 km/u haalt. De nieuwe Fiesta ST is ontwikkeld door Ford Team RS, de Europese tak van de Global Performance Vehicle Group van Ford Motor Company, en is uitgerust met een 1.6 EcoBoost-benzinemotor. Deze sportieve Fiesta gaat in 6,9 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft een vermogen van 182 pk en een koppel van 240 Nm. Het brandstofverbruik bedraagt 5,9 l/100 km en de CO2-uitstoot 138 g/km. De maximumsnelheid is 220 km/u.
 

Ford heeft het gerenommeerde Fiesta chassis verfijnd en de stuurinrichting, wielophanging en remmen specifiek afgestemd op het leveren van ST-waardige prestaties. Een geavanceerde versie van het Torque Vectoring Control-systeem van Ford en een Electronic Stability Control-systeem met drie instellingen dragen bij aan de veiligheid.

Ford Fiesta (2008 - 2017)

Het exterieur van de Fiesta ST is onder meer voorzien van sportieve en geprononceerde voor-en achterbumpers, 17-inch 5-spaaks lichtmetalen ST velgen, een ST achterspoiler, een verchroomde dubbele uitlaat en projector koplampen met geïntegreerde LED-dagrijverlichting. Het sportieve interieur is voorzien van Recaro sportstoelen en zwarte hemelbekleding, en is afgewerkt met ST details.

De nieuwe Fiesta ST volgt iconische Fiesta-modellen op, zoals de XR2, XR2i, RS1800, RS Turbo en de eerste generatie ST, en is voorzien van Fords turbogeladen EcoBoost-motor met dubbele nokkenas met variabele en onafhankelijke timing. Ford heeft inmiddels aangekondigd dat de tweede generatie Fiesta ST ook in Noord-Amerika en Azië-Pacific wordt geïntroduceerd.

Begin volgende week worden de Nederlandse prijzen en specificaties van de Fiesta ST bekend gemaakt.