5 september 2012
Ford Fiesta (2008 - 2017)
Nieuws

Ford Fiesta (2008 - 2017)

Ford onthult vernieuwde Fiesta

5 september 2012 - Ford heeft de vernieuwde Fiesta onthuld, met een krachtiger design en een groot aantal nieuwe technologie├źn. De nieuwe Fiesta zal voor het eerst worden getoond tijdens het 'Go Further'-evenement van Ford, waarbij Ford-president en -CEO Alan Mulally 2500 dealers zal ontvangen.

Op zoek naar een Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium?
bynco heeft er 26 vanaf € 8.440,-

Ford Fiesta (2008 - 2017) 1.0 EcoBoost (100 pk) Titanium

De nieuwe Fiesta is voorzien van een pakket aan technologieën, waaronder het spraakgestuurde connectiviteitssysteem Ford SYNC, Active City Stop en MyKey, dat zijn Europese debuut beleeft. Het model zal bovendien worden voorzien van de alom bejubelde 1.0 liter EcoBoost-benzinemotor, die naar verwachting het laagste brandstofverbruik in zijn klasse levert.

Ford Fiesta (2008 - 2017)

De voorzijde van de Fiesta wordt gedomineerd door een trapezevormige grille, aan weerszijden geflankeerd door scherp uitgesneden koplampen met dagrijverlichting die gebruik maken van LED-technologie, en is voorzien van een motorkap met 'power-dome'.

De Fiesta volgt Ford's benadering van "democratisering" van de technologie; hierbij worden geavanceerde technologieën beschikbaar voor een grotere groep eigenaren. Denk hierbij onder andere Active City Stop, een systeem dat speciaal is ontworpen om bestuurders te helpen aanrijdingen bij lage snelheden te voorkomen.

Het Ford SYNC-connectiviteitssysteem biedt diverse connectiviteitsmogelijkheden, waarbij eigenaren spraakgestuurd telefoongesprekken kunnen activeren en muziek kunnen selecteren vanaf apparaten die zijn aangesloten via Bluetooth of USB. Het SYNC-systeem omvat Emergency Assistance van Ford, waarbij de inzittenden van de auto na een ongeval direct in verbinding worden gesteld met operators van de lokale hulpdiensten, in de taal van de betreffende regio (behalve in Nederland).

Ford Fiesta (2008 - 2017)

De vernieuwde Fiesta is tevens de eerste Europese Ford die leverbaar is met MyKey. Met dit systeem kunnen eigenaren een maximumsnelheid instellen en grenswaarden voor het audiovolume configureren. Bovendien zwijgt de geluidsinstallatie totdat alle inzittenden hun veiligheidsgordel om hebben en kunnen hulpmiddelen voor de bestuurder, veiligheidssystemen en krachtiger waarschuwingssignalen niet worden gedeactiveerd.

Ford zal meer details over de nieuwe Europese Fiesta-reeks bekendmaken op de autosalon van Parijs in september.

Op zoek naar een Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium?
Nederland Mobiel heeft er 1373 vanaf € 10,-

Ford Fiesta (2008 - 2017) 1.0 EcoBoost (100 pk) Titanium

AutoCoach