17 maart 2009
Ford Fiesta (2008 - 2017)

Ford Fiesta (2008 - 2017)

Ford Fiesta wint internationale designprijs

Autozine
17 maart 2009 | "De totaal vernieuwde Fiesta is een van de stijlvolste auto's ter wereld." Zo oordeelden 28 toonaangevende ontwerpers en deskundigen uit 19 landen, die dit oogstrelende Ford-model bekroonden met de 'red dot', de internationale prijs voor productontwerpen.
 

De 'red dot' – een van de belangrijkste designprijzen – wordt elk jaar uitgeloofd door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen (Duitsland). De onafhankelijke jury toetst elke inzending op een aantal criteria, zoals innovatie, vormgeving, functionaliteit en kwaliteit. Voor de editie van 2009 werden 3231 inzendingen uit 49 landen ontvangen. De Fiesta was een van de ontvangers van een 'red dot' voor goed ontwerp.

Ford Fiesta (2008 - 2017)

De prijzen, die volgens de organisatoren een 'internationaal erkend kwaliteitslabel voor goed design' zijn, worden toegekend in drie categorieën: Productontwerp, Communicatieontwerp en Ontwerpconcept. Binnen elke categorie zijn er 17 productklassen voor allerlei goederen, van zithoeken tot caravans, van horloges tot computers.

Onder de auto's die de prijs in voorgaande jaren hebben gewonnen zijn de Maserati Quattroporte en de Lamborghini Murcielago Roadster. "We zijn bijzonder blij, niet alleen met deze belangrijke prijs, maar ook met de groeiende erkenning voor de nieuwe Fiesta", zegt Martin Smith, Executive Design Director bij Ford Europa. "Dat de beste ontwerpers ter wereld onze nieuwe compacte auto hebben uitgekozen om zijn innoverende, expressieve uiterlijk, sterkt ons vertrouwen".

De 'red dot' is het zoveelste eerbetoon dat de nieuwe Fiesta ten beurt valt. Recentelijk werd dit model door het Britse What Car? Magazine verkozen tot 'Car of the Year 2009' en werd de nieuwe Fiesta ECOnetic in Duitsland door de lezers van Guter Rat en SUPERillu verkozen tot 'Auto der Vernunft 2009' om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding, zuinigheid en duurzaamheid. En eerder deze maand ontving de Fiesta al een nominatie voor de '2009 World Car Awards' – de winnaar zal volgende maand in New York bekend worden gemaakt.