29 juli 2011
Ford Fiesta (2008 - 2017)

Ford Fiesta (2008 - 2017)

Ford Fiesta viert 35e verjaardag

Autozine
29 juli 2011 | De Ford Fiesta viert deze zomer twee mijlpalen: zijn 35e verjaardag en de productie van het vijftienmiljoenste exemplaar. Deze maand vindt de productie van de vijftienmiljoenste Fiesta plaats, mede het resultaat van het succes van de nieuwste modelgeneratie. Sinds de introductie 28 maanden geleden, heeft Ford één miljoen exemplaren van het huidige model geproduceerd.
 

De allereerste Fiesta werd in 1976 in het Spaanse Valencia gebouwd als Fords praktische en duurzame reactie op een oliecrisis die de wereld in haar greep hield en Ford kon met het model onmiddellijk binnen en buiten Europa inspelen op de vraag naar compacte auto's.

Ford Fiesta (2008 - 2017)

De productie van de huidige Fiesta vindt nog steeds plaats in Valencia, terwijl de meeste nieuwe Fiesta's in Keulen worden geproduceerd. Verder wordt de Fiesta ook nog geproduceerd in China (Nanjing), Thailand (Rayong) en Mexico (Cuautitlàn).

Vijfendertig jaar, zes generaties en 15 miljoen exemplaren na zijn debuut, blijft de Fiesta één van de grootste succesmodellen van Ford.

Ford viert de dubbele mijlpaal voor Fiesta met subtiele updates aan het in- en exterieur. Daarnaast zijn er twee nieuwe exterieurkleuren, Mars Red en Fashionista, beschikbaar.

Ford Fiesta (2008 - 2017)

De Fiesta Trend ECOnetic en alle Titanium uitvoeringen hebben nu een luxe afgewerkte bagageruimte met tapijt aan de achterzijde van de achterbank. De achterkant van de bestuurderstoel is nu voorzien van een handige kaartentas. In het interieur zorgen nieuwe glanzend zilveren elementen op de ventilators en portiergrepen voor een opvallend contrast. Eveneens nieuw zijn een volledig zachtlederen stuurwiel, een boordcomputer en fraaie stoelbekledingen.

De Fiesta Titanium beschikt over nog meer upgrades, waaronder een nieuwe chromen strip op de bovengrille vóór, nieuwe 15 inch lichtmetalen velgen en een fraaie, gewoven dakhemelbekleding. Eveneens nieuw voor de Fiesta Titanium zijn een volledig zachtlederen stuurwiel en extra stoelbekledingsmogelijkheden.