9 oktober 2008
Ford Fiesta (2008 - 2017)

Ford

Ford Fusion en Fiesta krijgen anti-allergeen keurmerk

Autozine
9 oktober 2008 | De Ford Fusion en geheel nieuwe Ford Fiesta zijn nu officieel gecertificeerd als anti-allergeen. Dit keurmerk werd het eerst toegekend aan de Ford C-MAX in 2004. Intussen hebben alle personenauto's van Ford een keurmerk voor een anti-allergeen interieur.
 

In totaal zijn nu negen auto's van Ford gecertificeerd door de TÜV, waaronder het huidige Ka-model, de Fusion en nieuwe Fiesta, de Focus, de C-MAX, de Kuga, de Mondeo, de S-MAX en de Galaxy.

Ford Fiesta (2008 - 2017)

Voor de beoordeling van de TÜV worden wetenschappelijke tests uitgevoerd, waaronder een proef van meer dan 100 materialen en onderdelen op de aanwezigheid van schadelijke stoffen en materialen die een allergische reactie kunnen veroorzaken.

De Ford-engineers proberen tijdens de ontwikkeling van het interieur zo min mogelijk gebruik te maken van materialen die bij sommige mensen een allergische reactie kunnen veroorzaken, zoals latex, chroom en nikkel. Bovendien worden alle onderdelen die rechtstreeks en langdurig in contact komen met de huid, zoals het stuurwiel, de stoelbekleding en de veiligheidsgordels, dermatologisch getest. Auto's worden ook uitgerust met pollenfilters om pollen die een allergische reactie kunnen veroorzaken, buiten de auto te houden en een goede luchtkwaliteit in de cabine te waarborgen.

De TÜV is een onafhankelijke, Duitse organisatie die zich bezighoudt met het testen en beoordelen van industriële- en consumentenproducten aan de hand van eigen kwaliteitsnormen. Het TÜV-keurmerk garandeert dat de in het interieur van een auto verwerkte materialen de kans op een allergische reactie tot een minimum beperken.

Ford Fiesta (2008 - 2017)

Vanwege het initiatief om anti-allergene interieurs te ontwikkelen heeft het European Center for Allergy Research Foundation (ECARF, www.ecarf.org) in Berlijn in februari van dit jaar Ford zijn kwaliteitskeurmerk verleend.