12 september 2009
Ford Fiesta (2008 - 2017)

Ford Fiesta (2008 - 2017)

Ford Fiesta uitgeroepen tot Lease Car of the Year

Autozine
12 september 2009 | De nieuwe Ford Fiesta is door ING Car Lease verkozen tot 'Lease Car of the Year'. Na een strenge selectie op criteria als design, representativiteit, zuinigheid en milieu, kwaliteit dealernetwerk en de rijeigenschappen bleek deze vernieuwende en compacte Ford volgens de vakjury met recht de uitblinker van de verkiezing.
 

De ING Lease Car of the Year-verkiezing is een van de gewichtigste evenementen binnen de leasebranche. Jaarlijks beoordeelt een professionele jury een aantal nieuwkomers op de automarkt. Dat gebeurt in verschillende prijsklassen: Economy, Business, Business+ en Executive. Meer dan ooit is dit jaar extra aandacht uitgegaan naar de leasetrends binnen de huidige marktomstandigheden, zoals milieu- en veiligheidsaspecten en zuinigheid.

Ford Fiesta (2008 - 2017)

De Fiesta overtuigde de vakjury door onder andere zijn vernieuwende interieur en zeer ruime bagagemogelijkheden. De motivatie om de Fiesta uit te roepen tot de ING Car Lease 'Lease Car of the Year' 2009/2010 kwam vooral uit het feit dat de Fiesta de huidige leasetrends onderstreept. "Wat je ziet is dat mede door de huidige marktomstandigheden nieuwe leasetrends ontstaan. Een goed voorbeeld hiervan is meer 'value for money'. De Ford Fiesta voldoet perfect aan de eisen. Hij is compact, onderscheidend, zuinig en biedt volgens de jury daarom veel waar voor zijn geld. Al met al een terechte winnaar", aldus Ivo Lissone, juryvoorzitter en Director Sales & Marketing van ING Car Lease.

"Het winnen van deze prijs toont aan dat de Ford Fiesta aansluit bij de wensen van de moderne automobilist", verklaart Hans Schep, Algemeen Directeur van Ford Nederland, die deze belangrijke onderscheiding voor derde keer bij kan zetten in de prijzenkast. "Doorslaggevend voor het succes van de Fiesta is de onderscheidende combinatie van het krachtige Kinetic Design, de rijkwaliteiten en het hoge comfort- en veiligheidsniveau. Daarnaast staan de Fiesta-modellen borg voor uitstekende verbruikswaarden, lage CO2-emissies en lage exploitatiekosten, factoren die cruciaal zijn voor de zakelijke markt".

Ford Fiesta (2008 - 2017)